Šport
60 ogledov

Iličić: "Lahko se nadejamo uspeha"

Kevin Kampl, Srečko Katanec Katarina Ponjavić
Večina slovenskih reprezentantov, ki jih 14. junija v Stožicah čaka kvalifikacijski obračun za EURO 2016 proti Angliji, je že prispela v tradicionalno bazo na Brdo pri Kranju.

"Takšne tekme je potrebno maksimalno izkoristiti. Gre za največjo tekmo te reprezentance v zadnjem obdobju. Verjamem, da bo stadion razprodan in bomo lahko uživali v odličnem vzdušju. Že v Angliji smo nakazali, da se lahko kosamo z njimi. Imeli smo vodstvo, ki pa ga nismo uspeli zadržati. Ob dobrem dnevu bi lahko prišli do pozitivnega rezultata. Zagotovo nas čaka povsem drugačna tekma kot proti San Marinu, vendar moramo ostati samozavestni in skušati čim dlje zadržati žogo v naši posesti," je na Brdu zbranim novinarjem pojasnil Kevin Kampl, ki se je takoj po prihodu zadržal v nekajminutnem pogovoru s selektorjem Srečkom Katancem.

Z zamudo bo na zbor prišel kapetan Boštjan Cesar, v ponedeljek se bodo izbrani vrsti priključili "Japonci" Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić in Nejc Pečnik, kot je že v navadi pa je današnje druženje s predstavniki sedme sile izpustil Samir Handanović.

Bolj zgovoren je bil tokrat Josip Iličić, ki je prvenstveno sezono v dresu italijanske Fiorentine zaključil s serijo zadetkov: "Na zbor sem prišel v dobri formi. Motivacija proti Angležem ne sme biti vprašljiva. Če se bomo predstavili v pravi luči, se lahko nadejamo uspeha tudi proti tako močni reprezentanci."

"Moji zadetki v klubskem dresu so pika na i. Sem dobro razpoložen in upam, da bom v tem slogu nadaljeval tudi v reprezentančnem dresu," je dodal "Jojo".

Reprezentanca:

Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atlético Madrid), Nejc Vidmar (Domžale); branilci: Siniša Anđelković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Partizan), Bojan Jokić (Villarreal), Martin Milec (Standard Liège), Miral Samardžić (Rijeka), Andraž Struna (PAS Gianinna); zvezni igralci: Valter Birsa (Chievo), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Borussia D.), Andraž Krim (Omonia Nicosia), Dejan Lazarević (Sassuolo), Aleš Mertelj (Maribor), Nejc Pečnik (JEF United), Rajko Rotman (Istanbul Baakehir), Benjamin Verbič (Celje/Copenhagen); napadalci: Milivoje Novaković (Nagoya Grampus), Robert Berić (Rapid Dunaj), Zlatan Ljubijankić (Urawa Red Diamonds).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.