Šport
312 ogledov

Ilka Štuhec bo tokrat smuči zamenjala za vesla

Ilka Štuhec PrtSc
Ljubljanica bo v soboto prizorišče tradicionalne veslaške sprint regate, na kateri bo kot tekmovalka v konkurenci dvojcev nastopila tudi aktualna svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec. Regata bo ob Plečnikovem nabrežju med Prulskim mostom in izlivom Gradaščice s prvim startom ob 10. uri, so danes sporočili organizatorji.

Tekmovalni sistem regate bo kot običajno sestavljen iz predtekmovanj in finalnih dvobojev. V predtekmovanjih se vse posadke pomerijo v medsebojnih dvobojih na 300 m dolgi progi. Skupine in oznaka proge bodo določene z žrebom. Najhitrejša četverica iz predtekmovanj se v finalu pomeri v tekmi za prvo in tretje mesto.

Predtekmovanja osmercev bodo potekala v tekmi na čas na progi, dolgi okoli 1500 m. Čolni bodo startali z letečim startom, eden za drugim, v razmiku 30 sekund. Med veslanjem se mora počasnejši čoln umakniti hitrejšemu. Cilj predtekme bo na običajnem mestu ob Plečnikovem trnovskem pristanu.

Finala osmercev, torej tekme za končno 1., 3., 5., mesto, bo zatem na sprint regatni progi.

Tekma osmercev bo promocijske narave, tako da so za čim večjo množičnost prijave odprte tako za aktivne tekmovalce kot za rekreativce. Sestavljena bosta tudi dva kombinirana osmerca deklet. V tekmo ženskih osmercev lahko klubi prijavijo posamezne veslačice, ki imajo vsaj nekaj izkušenj z enostranskim dolgim veslom (riemen). Krmarje za tekmi osmercev lahko zagotovi organizator. Prijava na tekmi osmercev je odprta tudi za tuje klube.

ilka štuhec Sprememba Šport Mama ne skrbi več za Ilkine smuči

Kot so sporočili iz štaba Ilke Štuhec, bo najuspešnejša slovenska alpska smučarka nastopila na sprint regati v dvojcu skupaj s članico njene ekipe Anjo Šešum, kineziologinjo, ki skrbi za njeno telesno pripravljenost. Mogoče pa se bo nato podala še v regato osmercev.

Štuhčevi, čeprav je vsem Slovenkam in Slovencem najbolj poznana kot zimska tekmovalka, alpska smučarka specialistka za hitri disciplini smuk in superveleslalom, veslanje ni tuje.

Ilka Štuhec Prva tekma Šport Na takšen način se je vrnila Ilka Štuhec
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.