Šport > Zimski športi
612 ogledov

Po Štuhčevi zablesteli še fantje

klemen kosi Epa
Slovenski alpski smučarji in smučarke navdušujejo s predstavami v Čilu.

Člani slovenske ekipe za hitre discipline v alpskem smučanju, ki se na novo sezono pripravljajo v Čilu, so nastopili na superveleslalomu za južnoameriški pokal. Najhitrejša na tekmi v El Coloradu sta bila Klemen Kosi in Miha Hrobat.

Na stopničkah sta se jima pridružila še domačin Henrik Von Appen in Srb Marko Vukičević, ki sta za Kosijem zaostala devet desetink sekunde. Martin Čater je bil šesti (+1,06), Tilen Debelak 18. (+1,69), Nejc Naraločnik pa 30. (+2,52).

Ilka Štuhec Prva tekma Šport Na takšen način se je vrnila Ilka Štuhec

Gre za tekme, ki se jih Slovenci udeležujejo v sklopu pripravljalnega tabora na južni polobli, s seveda veliko slabšo konkurenco kot na tekmah svetovnega pokala, ki se bo začel s tradicionalnim veleslalomskim uvodom konec oktobra v Söldnu.

Zelo uspešno je v okviru priprav na novo sezono alpskega smučanja nastopila tudi aktualna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec, ki je slavila na superveleslalomu za južnoameriški pokal. Drugouvrščeno Švicarko Valentine Macheret je ugnala kar za 2,91 sekunde.

Najboljša slovenska smučarka je pred odhodom v Čile povedala, da se ne bo udeležila uvodne tekme prihajajoče sezone. Po veleslalomu v Söldu (28. oktober) bo na sporedu slalom v Leviju (18. novembra), Štuhčeva pa se bo karavani pridružila v kanadskem Lake Louisu, kjer bosta na sporedu smuk (24.november) in super-G (25. november).

Ilka Štuhec Odločitev Šport Štuhčeve v Söldnu ne bo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice