Šport > Zimski športi
505 ogledov

Olimpijska prvakinja v sporu z nacionalno zvezo

Ester Ledecka
Češka zvezdnica belih strmin se srečuje s podobnimi težavami kot danski nogometaši.

Češka smučarska in deskarska zvezdnica Ester Ledecka se je zaradi sponzorstva zapletla v spor z nacionalno smučarsko zvezo. V ozadju je nova pogodba za 23-letno Ledecko, ki je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojila zlato medaljo v superveleslalomu alpskih smučark in paralelnem slalomu v deskanju, s čimer je spisala del olimpijske zgodovine.

Agencija, ki zastopa smučarko, in tamkajšnja krovna zveza se ne moreta dogovoriti o delitvi sponzorskega prostora na dresu in čeladi tekmovalke ter izboru smuči.

"Tržna vrednost Ledecke se je po olimpijskih igrah močno zvišala. Zdaj gre za to, kdo bo dobil kateri kos pogače," je za ČT24 ocenil vodja tamkajšnjega olimpijskega komiteja Jiri Kejval. Ta je poudaril, da denar, ki ga bo zveza dobila z večjimi sponzorskimi vložki, ni namenjen funkcionarjem, ampak razvoju zveze in mladih talentov.

ester ledecka | Avtor: Epa Epa

Oglasili so se tudi na zvezi, kjer trdijo, da ne ovirajo Ledecke pri njenih nastopih ta čas v Čilu, saj se je v javnosti pojavila novica, da smučarka ne sme nastopati, dokler dogovor z zvezo ne bo dosežen. "Zavračamo vsakršen namig, da Ester izsiljujemo," je za agencijo ČTK povedal predsednik zveze Lukaš Sobotka.

danska Izredno stanje Šport Razpad nogometne velesile, Uefa grozi s hudimi sankcijami

Nesoglasja zaradi sponzorskega denarja so pred dnevi pripeljala tudi do razpada nekdanje evropske nogometne velesile, kjer je spor med sindikatom in dansko nogometno zvezo tako zaostren, da nogometaši bojkotirajo reprezentančne tekme, zveza pa je nastalo vrzel zakrpala kar z igralci futsala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.