Šport
19 ogledov

Indijskim šampionom bogate nagrade

indija otvoritvena slovesnost sushil kumar Reuters
Indija se je na pravkar končanih olimpijskih igrah predstavila v doslej najuspešnejši izvedbi. Šest kolajn, dve srebrni in štiri bronaste, je lokalne oblastnike spodbudilo k obljubam bogatih nagrad za uspešne športnike.

Koliko bodo prejeli indijski dobitniki kolajn, je odvisno tudi od tega, od kod prihajajo. Različne indijske zvezne države so namreč različno radodarne. Najbolj bodo zvezno blagajno odprli v Haryani, od koder prihaja četverica dobitnikov medalj, in jim bodo namenili med 10 in 15 milijoni rupij (od 146.000 do 218.200 evrov).

Med srečniki iz Haryane so boksar Sushil Kumar in rokoborec Yogeshwar Dutt, strelec Gagan Narang in igralka badmintona Saina Nehwal; ne le, da jih bo nagradila matična država, dobili bodo tudi nagrade v tistih, kjer živijo zdaj, prva dva v prestolnici Delhiju, druga dva pa v zvezni državi Andhra Pradesh. O tem, kolikšna bo nagrada za boksarko Mary Kom in strelca Vijaya Kumarja, ki prihajata iz Manipurja in Himachal Pradesha, indijski mediji ne poročajo, a tudi onadva naj ne bi ostala praznih rok.

Če bodo vsi, ki so takoj po igrah pokazali takšno radodarnost, tudi uresničili obljube, bodo vsi dobitniki medalj precej povečali svoje dohodke. V Rajasthanu so bili namreč tako navdušeni nad indijskimi športniki, da so, ne glede na to, da "njihovih" ni bilo med osvajalci kolajn, vsem šestim obljubili nagrade tudi v imenu svoje države: srebrnima so tako namenili po pet milijonov rupij, bronastim pa po 2,5 milijona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.