Šport
16 ogledov

Kolesarjem za zmago sto tisoč dolarjev

olimpijska trasa kolesarstvo mark cavendish Reuters
Ameriški kolesarji bodo imeli na olimpijskih igrah v Londonu še dodaten motiv za dobre nastope. Njihove športne zveze so namreč s programom, ki so ga poimenovali London 100K Challenge, predvidele bogate nagrade.

Za zlato medaljo bodo tako športniki na kolesih lahko dobili do sto tisoč dolarjev nagrade. Za srebro bodo prejeli do 75 tisoč dolarjev, bron pa bo nanesel približno 50 tisoč ameriških zelencev.

Nagrade predstavljajo seštevek premij treh različnih organizacij, ameriške kolesarske zveze, olimpijskega komiteja in fundacije za razvoj kolesarstva. Pri tem velja izpostaviti, da v programu ne morejo sodelovati kolesarji na cestnih preizkušnjah, ker so člani profesionalnih moštev. Za nagrade se bodo tako potegovali ameriški kolesarji v manj "bogatih" panogah – tekmovalci s kolesi BMX, gorski kolesarji in kolesarji na dirkališču.

Sanchez ostal brez olimpijskega nastopa

Na veliko denarno nagrado pa ne bo mogel računati Samuel Sanchez. Potem ko je Španec v osmi etapi kolesarske dirke po Franciji grdo padel in se poškodoval, je moral zdaj dokončno odpovedati olimpijski nastop. Sanchez bi moral v Londonu braniti naslov olimpijskega prvaka s cestne dirke iz Pekinga leta 2008.

Samuel Sanchez  tour 12. etapa | Avtor: Reuters Reuters
Kolesar Euskaletla si je med padcem poškodoval ramo in ključnico, s prizorišča pa so ga morali odpeljati z rešilnim vozilom. Španska kolesarska zveza je zdaj sporočila, da Sanchez zaradi poškodbe desne dlani, kolesar ima zlomljen prst, in leve rame ne bo mogel braniti naslova. "Še vedno čuti močne bolečine, zato bi bilo prenevarno, če bi ga poslali v London. Dokončno smo odpovedali nastop," je dejal selektor španske reprezentance Jose Luis De Santos. Sancheza bo v ekipi zamenjal Jonathan Castroviejo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.