Šport
52 ogledov

Isinbajeva prva, Tina druga športnica Evrope

 Jelena Isinbajeva Reuters
Britanski atlet Mo Farah in ruska atletinja Jelena Isinbaeva sta bila izbrana za najboljša športnika Evrope za leto 2013 v 31. izboru evropskega dela Mednarodnega združenja športnih novinarjev (Aips).

Rusinja Jelena Isinbajeva je dobila 56 glasov, druga pa je bila slovenska alpska smučarka Tina Maze z 49 glasovi. Isinbajeva je priznanje, poimenovano po pokojnem legendarnem slovenskem novinarju Evgenu Bergantu, po letih 2005 in 2008 osvojil tretjič, Mo Farah pa je pokal Franka Taylorja prejel prvič.

Isinbayeva je dobila 56 glasov, Tina Maze 49, na naslednjih mestih pa sta ruska plavalka Julija Efimova (41) in plavalka iz Litve Ruta Meilutyte (36).

Farah pred Nadalom in Vettlom

Mo Farah, ki je bil v lanskem glasovanju drugi, je dobil 58 glasov in je prehitel španskega teniškega igralca Rafaela Nadala (49 glasov), sledita pa nemški svetovni prvak v formuli ena Sebastian Vettel (44) in francoski nogometaš Franck Ribery (42).

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:13 01.januar 2014.

    Bla bla bla . Kako je lahko prva Isibajeva, ko pa tekmuje samo v eni disciplini in to še tam , kjer nastopa največ 30 tekmovalk. Stvar je v temu , da je bilo v žiriji glasovanja pač več Ruskih novinarskih hiš .