Šport
51 ogledov

"ISIS, kje ste?"

Marseille Angleži neredi Euro 2016 Youtube
Dan pred začetkom Eura je bilo zelo živahno na ulicah Marseilla.

V soboto se bosta na stadionu Vélodrome v Marseillu v okviru skupine B pomerili reprezentanci Anglije in Rusije, Pristaniško mesto, v katerem je okrog 30 odstotkov prebivalstva islamske veroizpovedi, je tako že nekaj dni polno navijačev obeh ekip.

Okrog 200 Angležev se je v četrtek zvečer zapletlo v množičen pretep z domačini, ki ga je umirila lokalna policija.

24-letnega Angleža so pridržali in je noč preživel v priporu, je sporočila policija. Eden izmed Angležev je zaradi manjših poškodb potreboval zdravniško pomoč, 30-letnega Francoza pa so pridržali, ker je ukradel angleški dres.

Kdo je začel?

Po poročanju francoskih in angleških medijev se je skupina Angležev, ki je predhodno vzklikala gesla kot "ISIS, kje ste?", v konflikt zapletla pred irskim pubom v eni od četrti Marseilla. Po besedah Angležev naj bi pretep začeli domačini z napadom na enega od Otočanov.

"Dražili so nas, nato pa napadli. Nenadoma se je pojavila tolpa Francozov in nas začela obmetavati in pretepati. Morali smo se braniti, nato pa je prišla policija," je za Mirror povedal navijač Anglije Simon iz Leedsa.

Kot je opaziti na priloženem posnetku so po ulicah Marseilla letele steklenice in stoli, posebne policijske enote pa so nemir hitro končale z uporabo solzivca in drugih pripomočkov. 

Komentarjev 1
  • principiumnovum 13:30 14.junij 2016.

    Ne podpiram nasilja, ampak teh angleških huliganov mi pa res ni škoda. Niti eden se mi ne smili, če so jih Rusi nabunkali. Angleški huligani stalno povzročajo probleme. Pijejo in razbijajo. Spomnim se pred kratkim, ko so pijančevali v centru ...prikaži več Ljubljane in je eden od pijanih angleških navijačev zinil v novinarkino kamero, da so slovencem prišli pofukat žene in jim izpit vso pivo. Imeli so srečo, da so naši vrli slovenceljski moški takrat bili povečini v Drogerimarktih, na gej paradah, v solarijih, doma pazili otroke, bili pri svojih mamicah ali pa na pedikuri, ker če bi jih slišali bi jih premikastili še bolj kot so jih Rusi.