Šport
8 ogledov

Italijanke premočne za Calcit

Calcit odbojka Saša Despot
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj doma izgubile z ekipo Liu Jo Nordmeccanica Modena z 0:3 (-19, -21, -22).

Dvakratne zaporedne slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcita Volleyballa, ki so lani prvič okusile slast igranja med najboljšimi evropskimi klubi, so v letošnji sezoni, ko je sistem tekmovanja v ligi prvakinj nekoliko spremenjen, pred zelo težko preizkušnjo.

Potem ko so bile v prvem krogu proste, jim je v drugem namenil italijansko ekipo Liu Jo Nordmeccanica Modena, ki je nastala z združitvijo drugouvrščene ekipe A-1 lige Piacenze in četrtouvrščene Modene.

Priložnost v prvem nizu

Z dobrim servisom so domače odbojkarice v začetku prvega niza oddaljile nasprotnice od mreže, dobro je deloval blok v povezavi z obrambo, v napadu pa so s tremi zaporednimi zaporednimi točkami Slavine Koleve povedle s 6:1. S tem se obdobje dobre igre domače ekipe še ni končalo, čeprav so se jim gostje približale na dve točki zaostanka (7:9), toda po napaki Jovane Brakovičević Canzian je bilo na semaforju 13:7 za Calcit Volleyball.

Gostujoči trener Lorenzo Micelli je vzel še svoj drugi polminutni odmor v uvodnem nizu, ki je spremenil potek dogajanja na igrišču, saj je Modena na drugi tehnični odmor že odšla s točko prednosti. Na servis Francesce Ferretti so nato gostje dosegle osem zaporednih točk za vodstvo z 19:15. Niz je končala belgijska reprezentantka Laura Heyrman.

V prvem nizu so odbojkarice iz Modene prevladovale predvsem v bloku, z njim so kar šestkrat zaustavile domače napadalke, v napadu pa sta bili nevarni Jovana Brakočević Canzian in Turkinja Neriman Ozsoy, ki sta tudi na začetku drugega niza povzročali največ težav slovenskim državnim prvakinjam. Modena je povedla z 9:6, vendar so jih calcitovke ulovile na 13. točki, po dveh zaporednih točkah Kostićeve pa so bile one v prednosti (17:15).

Po bloku Katje Mihevc je bilo že 18:15 za domačo ekipo, v kateri se je z dobrimi servisi izkazala Ilka van de Vyver. V končnici pa so spet do izraza prišle večje izkušnje in kakovost gostujoče ekipe, ki je s štirimi zaporednimi točkami povedla z 2:0 v nizih. Z desetimi točkami se je v tem nizu izkazala domača korektorka Olivera Kostić.

Gostiteljice so visoko raven svoje igre skušale držati tudi v tretjem nizu. To jim je večji del niza tudi uspevalo, čeprav so jim gostje po minimalni prednosti ob prvem tehničnem odmoru do drugega pobegnile za tri točke.

Varovanke Alessandra Beltramija se niso predale, borile so se za vsako točko, z dvema zaporednima blokoma (Kostič, Mihevc) so se gostjam približale na točko zaostanka (16:17), z novim blokom so na 18. točki izid izenačile, Koleva pa jih je popeljala do vodstva (20:19). Vendar se je še enkrat več ponovila zgodba iz prvega in drugega niza, ko so gostje v končnici zaigrale brez napak ter se z asom Ozsoyeve veselile končne zmage.

Kvalifikacije za ligo prvakinj (2. krog), prva tekma:

Calcit Volleyball - Modena 0:3 (-19, -21, -22)
Kostić 20, Koleva 12; Brakočević Canzian 19, Ozsoy 13.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.