Šport
91 ogledov

Končal kariero in postal trener Maribora

sport 09.10.13. Alen Sket in Matevz kamnik, slovenska odbojkarja, Slovenia's Ale sport 09.10.13. Alen Sket in Matevz kamnik, slovenska odbojkarja, Slovenia's Ale
Nekdanji slovenski reprezentant Matevž Kamnik se je moral pri 27 letih zaradi težav s poškodbami predčasno posloviti od igralske kariere, vendar bo še naprej aktiven v odbojki, saj bo v novi sezoni trener Maribora.

Čeprav igralska kariera Matevža Kamnika ni bila ravno dolga, predvsem so jo prekinjale številne težave s hrbtom, ramenom, bicepsom in kolenom, se lahko pohvali s številnimi uspehi v dresu ACH Volleyja in turškega Arkasa. Ob naslovih državnega in pokalnega prvaka je z ACH Volleyjem leta 2010 igral na zaključnem turnirju lige prvakov v Lodžu in bil izbran za najboljšega blokerja.

Poškodba kolena mu je lani preprečila, da bi bil član slovenske reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji osvojila srebrno medaljo. Vrnitev na igrišče se mu ni posrečila, vmes je diplomiral na Fakulteti za šport, pred nekaj dnevi pa se je z vodstvom mariborskega prvoligaša dogovoril, da bo prevzel vodenje prve ekipe.

"Za zdaj smo se dogovorili za enoletno sodelovanje. Seveda bi raje videl, da bi do tega prišlo pozneje in bi še lahko igral, žal pa to ni možno. Vendar se s tem ne obremenjujem več, pred mano je nov življenjski in strokovni izziv. Vesel sem, da se vračam v klub, v katerem sem začel svojo kariero. Maribor je imel v preteklosti veliko svetlih trenutkov, že v času nekdanje Jugoslavije in potem tudi v slovenski ligi, ko je v času Dragutina Baltića osvojil svojo zadnjo lovoriko. Zavedam se, da se preko noči ne bo dalo vrniti na stare tirnice, toda v treh, štirih letih se da marsikaj narediti. Predvsem v Arkasu sem videl, kako lahko deluje klub tudi pri mlajših selekcijah in eden od ciljev bo ravno ta, da razširimo svoje delovanje pri mlajših selekcijah," je o svojih načrtih spregovoril Kamnik.

"Eden od ciljev je tudi, da bi napredovali posamezniki in da bi, podobno kot smo Alen Šket, Alen Pajenk, nenazadnje tudi sam in pred tem seveda Sebastijan Škorc, lahko zaigrali v slovenski reprezentanci in tujini. Resnično si želim, da bi kdo izmed teh mlajših igralcev šel po naši poti. S fanti sem že govoril, vedo, kaj lahko od mene pričakujejo, to pa sta v prvi vrsti red in disciplina, kajti le to prinaša napredek," je še dejal eden najboljših slovenskih blokerjev vseh časov.

V mariborskem klubu bo mesto športnega direktorja prevzel Matjaž Strdin, začeli pa so tudi že pogovore z igralci. "Po finančnem vložku so pred nami najmanj štiri ekipe, to so ACH Volley, Calcit Volleyball, Panvita Pomgrad in Salonit Anhovo, ki so glede tega v prednosti pred nami, vendar bomo vsekakor skušali okrepiti svoje vrste. Pri delu mi bo pomagal Tin Vrabl, ki je moral po koncu minule sezone na številne operacije, tako da najmanj do končnice nove sezone zagotovo ne bo mogel igrati, v svoje vrste pa bomo skušali vrniti tudi nekatere naše igralce, ki zdaj igrajo za druge klube," je še napovedal Kamnik, ki bo sredi junija odšel na trenerski seminar v Azerbajdžan, saj si želi pridobiti še mednarodno licenco.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.