Šport
10 ogledov

Giani prvič s seznamom

Andrea Giani Osebni arhiv
Selektor odbojkarske reprezentance Andrea Giani je objavil širši seznam kandidatov za nastop na letošnjih tekmovanjih. Prva akcija slovensko izbrano vrsto čaka meseca maja, ko se bo v okviru dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na dveh tekmah pomerila s Portugalsko.

Slovenski odbojkarji se bodo s Portugalci pomerili najprej doma in sicer 24. maja, nato pa 31. maja še na povratni tekmi v gosteh. V sredini junija se bodo nato pričele priprave za nastop v evropski ligi, ki se bo končala z zaključnim turnirjem sredi avgusta.

Evropsko prvenstvo bo letos na sporedu od 9. do 18. oktobra v Bolgariji in Italiji, Slovenci pa si bodo pot med evropsko elito morali izboriti preko kvalifikacij s Portugalci.

"Kmalu se bo pričela reprezentančna sezona in kot sem že rekel igralcem, moramo biti vsi skupaj visoko motivirani in osredotočeni na naše cilje. Želim ustvariti reprezentanco, na katero bodo ponosni naši navijači," je ob objavi seznama povedal glavni strateg slovenske odbojkarske vrste Andrea Giani, ki v italijanski A1 ligi trenutno vodi zasedbo Verone.

Na seznamu selektorja Gianija je 22 igralcev, večjih sprememb v primerjavi z lansko zasedbo ni, med izbranci je le en novinec, in sicer libero Klemen Hribar.

Od tujcev sta v ožjem strokovnem vodstvu tudi Matteo De Cecco in Oscar Berti, ki sta trenutno tudi Gianijeva pomočnika v Veroni ter statistik Roberto Ciamarra, ki trenutno deluje v vodilni ekipi italijanskega prvenstva, Modeni.

Seznam slovenske moške reprezentance:

Organizatorji igre: Grega Ropret (Hypo Tirol Innsbruck), Jan Brulec (Calcit Volleyball), Dejan Vinčič (Narbonne, Francija), Matija Jereb (ACH Volley)

Sprejemalci: Tine Urnaut (Latina, Italija), Jan Pokeršnik (Beauvais, Francija), Klemen Čebulj (Ravenna, Italija), Alen Šket (Molfetta, Italija), Jan Klobučar (ACH Volley), Jan Planinc (Foinika Syros, Grčija)

Blokerji: Alen Pajenk (Jastrzebski, Poljska), Danijel Koncilja (Posojilnica Dob, Avstrija), Jan Kozamernik (ACH Volley), Uroš Pavlovič (Panvita Pomgrad), Matevž Kamnik (Arkas, Turčija), Dane Mijatovič (Puurs, Belgija)

Korektorji: Matej Mihajlovič (Karlovarsko, Češka), Mitja Gasparini (Verona, Italija), Tonček Štern (Calcit Volleyball);

Prosti igralci: Miha Plot (ACH Volley), Jani Kovačič (Posojilnica Dob, Avstrija), Klemen Hribar (Calcit Volleyball).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.