Šport
9 ogledov

Cilj je prvo mesto v evropski ligi

Andrea Giani Katarina Ponjavić
Pred moško člansko odbojkarsko reprezentanco so prve tekme evropske lige. Izbrance selektorja Andree Gianija v soboto in nedeljo v Samsunu uvodoma čaka turška izbrana vrsta. Slovenski cilj je uvrstitev na prvo mesto, s katerim bi se uvrstili v svetovno ligo.

"Mi vedno treniramo in igramo, da zmagujemo. Tekmo za tekmo moramo razmišljati o temu, da damo vse od sebe, da od igralcev naredimo skupino, ki se bori za slovenski dres, kar je zelo pomembna stvar. Pot, ki nas čaka, je dolga, začela se je pred dvema mesecema. Tekmovanje v evropski ligi je zelo kakovostno. To je dobra stvar, da bomo imeli veliko težkih tekem, da še napredujemo," je na novinarski konferenci dejal Andrea Giani.

"Na vsak način bomo poizkušali priti na zaključni turnir. Pomembno je, da pridemo do težkih, pomembnih tekem, ki bi jih 'final four' zagotovil. Portugalce smo premagali v dodatnih kvalifikacijah za EP s prvo postavo, bilo je malo menjav. V evropski ligi bo naporno, dolžina tekmovanja nam bo omogočala, da ponudimo priložnost tudi nekaterim igralcem, ki v kvalifikacijah niso igrali. Veseli me, da je vsak igralec našel vlogo v ekipi. Na treningih in tekmah mora vsak vedeti, kakšno vlogo ima, zato je lažje, ko vstopi," dodaja italijanski strokovnjak. Ta ima nekaj težav s sestavo ekipe, saj je poškodovan Danijel Koncilija. Italijan si je želel, da bi ga vsaj na treningih zamenjal bloker ACH Volleyja Jan Kozamernik, ki pa v reprezentanco, tako je videti, ne želi.

"Ekipe, ki jih bomo srečali, so zelo kvalitetne. Turki so zelo kvalitetni, prejšnji teden sem govoril s trenerjem, ki pravi, da imajo kljub temu, da že igrajo v svetovni ligi, cilj zmagati evropsko ligo. Tudi druge ekipe bodo najbrž igrale v najmočnejših postavah," je o tekmecih povedal Giani. V svetovno ligo vodi le prvo mesto, Slovenci morajo biti tako pred Poljaki (igrajo v skupini A, v kateri so še Avstrija, Izrael in Danska), Turki in Grki, ki sicer v svetovni ligi že igrajo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.