Šport
18 ogledov

Iz Chelseaja na Kitajsko

Ramires Ivanović kot Chelsea Crystal Palace Premier League Anglija liga prvenstv EPA
Le še nekaj dni nas loči do zaključka januarskega prestopnega roka. Dejavni so bili pri Chelseaju.

Brazilski nogometni reprezentant Ramires je zapustil angleški Chelsea in bo kariero nadaljeval na Kitajskem. Osemindvajsetletni igralec sredine igrišča je podpisal večletno pogodbo s kitajskim moštvom Jiangsu Suning, pri prestopu pa je izdatno zaslužila tudi londonska ekipa, saj je za Brazilca prejela kar 33 milijonov evrov vredno odškodnino.

V London pa se bo preselil Pato, ki je za brazilsko reprezentanco zbral 27 nastopov, v katerih je dosegel deset golov. Po poročanju brazilske televizije bo pogodbo s Chelseajem podpisal danes, podrobnosti prestopa pa zaenkrat še niso znane. Šestindvajsetletni Pato je za Milan, pri katerem je imel veliko težav s poškodbami, igral od leta 2008 do 2013, nato pa se je vrnil v domovino.

Še en nekdanji član rdeče-črnih ima novega delodajalca. Stephan El Shaarawy bo igral za Romo. Napadalca bosta v novih ekipah do konca sezone igrala kot posojena igralca. Oba že lani nista igrala pri klubih, ki sta njuna lastnika. Pato je kot igralec Corinthiansa nastopal za Sao Paulo, El Sharaway pa kot igralec Milana za Monaco, ki pa ni hotel odkupiti njegovih uslug. To bo junija lahko storila tudi Roma, za to bo morala odšteti 13 milijonov evrov.

"V Rim sem prišel dokazat sebi in trenerju, da lahko igram tudi za najboljše italijanske klube. Upam, da se bom klubu oddolžil za zaupanje, upam, da bomo skupaj poskrbeli za velike reči," je ob prihodu v večno mesto dejal El Shaaraway.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.