Šport > Nogomet
112 ogledov

Topničarji ugnali Chelsea za lovoriko

Arsenal, Community Shield EPA
Zmagovalec FA pokala Arsenal je v angleškem superpokalu z 1:0 premagal državnega prvaka Chelsea.

Že po pripravljalnih tekmah se je zdelo, da je Arsenal na začetku sezone v nekoliko boljši formi kot Chelsea, to pa so topničarji potrdili tudi v Communuty Shieldu. Arsene Wenger je tako zabeležil svojo prvo zmago nad Josejem Mourinhom, Petr Čech, ki je k rdečim pred novo sezono prestopil prav iz prvakov, pa je na svoji tretji tekmi v novem klubu dvignil že tretji pokal. Arsenal je v predsezoni namreč osvojil Premier League Asia Trophy v Singapurju, na domačem stadionu pa je osvojil tudi domači Emirates Cup. Tudi superpokalna lovorika v Angliji ne šteje veliko, a je zmaga nad Chelseajem verjetno lepa spodbuda za topničarje pred začetkom prvenstva.

Wengerjeva četa je silovito krenila v dvoboj in si že v prvi minuti priigrala polpriložnost, kasneje pa je imel nekoliko več žoge v svoji posestvi Chelsea. A nato je že v 24. minuti padla odločitev o zmagovalcu. Theo Walcott je na desni strani kazenskega prostora našel izjemno razpoloženega Alexa Oxlade-Chamberlaina, ta pa je kljub tesnemu pokrivanju Césarja Azpilicuete fenomenalno udaril po žogi in zadel dolgi kot Chelsejevega gola. Kasneje je imel v prvem polčasu dve lepi priložnosti za izenačenje Ramires, a je prvič z roba kazenskega prostora za las streljal mimo leve vratnice, drugič pa je z neposredne bližine in neoviran slabo zadel okroglo usnje z glavo.

V drugem delu igre je Cesc Fabregas v ogenj poslal Edena Hazarda, ta pa je z ugodnega položaja prav tako žogo poslal na tribuno. V zaključku tekme bi lahko topničarji prišli še do višje zmage, a je v isti akciji najprej Santi Cazorla povsem sam streljal v Thibauta Courtoisa, odbito žogo pa je Aaron Ramsey namesto v gol poslal v blok Chelseaja in v kot. Izjemno priložnost za mat je imel nato še Kieran Gibbs, a je tudi ta dvoboj ena na ena dobil belgijski čuvaj mreže.

Tudi zapravljene priložnosti niso spremenile poteka dvoboja in Arsenal je še drugič zapored dvignil superpokalno lovoriko. Na začetku minule sezone je s 3:0 ugnal Manchester City.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.