Šport
67 ogledov

"Iz dneva v dan je lažje"

slovenska košarkarska reprezentanca, Matic Rebec Simon Maljevac
Glede na to, da selektor Jure Zdovc razmišlja, da bi na svetovno prvenstvo popeljal kar tri organizatorje igre, je med resnimi kandidati za pot v Španijo tudi mladi Matic Rebec.

"Dva poraza proti Rusiji sta nekakšno opozorilo, vendar pa ni to nobena katastrofa. Sedaj so pred nami novi treningi na katerih se nama bosta pridružila tudi Goran Dragić in Erazem Lorbek, kar bo naši igri dalo nekakšno dodatno dimenzijo," je trenutno dogajanje v slovenski košarkarski reprezentanci opisal 19-letni Matic Rebec, ki je bil pred slabim mesecem dni kot najboljši asistent izbran tudi v prvo peterko evropskega prvenstva do 20 let.

"Vse skupaj bomo sedaj začeli nekako na novo, vendar sta Goran in Erazem igralca, ki se bosta zelo hitro vključila v sistem igre. Tudi meni je iz dneva v dan lažje, saj sem prvič v članski reprezentanci. Fazo prilagoditve sem dal skozi in tudi morebitna utrujenost mi ne dela težav. Vse skupaj je naporno, a je nastopanje v članski reprezentanci izziv, ki ga ne gre zamuditi. Nimam posebne treme, temveč čutim le veliko motivacijo," je pojasnil 178 cm visoki košarkar, ki je z nekaterimi potezami na pripravljalnih tekmah potrdil, da je reprezentančni material.

slovenska košarkarska reprezentanca, Matic Rebec | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Več časa za treninge

"V naslednjih dneh bomo imeli nekaj več časa za treninge, kar je v tej fazi priprav dobrodošlo. V preteklih tednih so bile v ospredju tekme, sedaj pa bomo povsem osredotočeni na treninge, kar bo prineslo napredek v vseh elementih igre. Malce se informiramo tudi o postavah naših tekmecev na svetovnem prvenstvu, vendar pa bo za podrobnejše analize šele prišel čas. Vemo, da imajo nekatere reprezentance težave s poškodbami. Predvsem nekateri igralci, ki še nimajo kluba za naslednjo sezono, pazijo na svoje zdravje, kar je tudi razumljivo," je dodal mladi up slovenske košarke, ki je ognjeni krst v članskem reprezentančnem dresu doživel na pripravljalni tekmi proti Kanadi v Rogaški Slatini.

Brez dogovora z Union Olimpijo

Selektor Jure Zdovc je letos priložnost ponudil kar dvema mladima Postojnčanoma, ki za nameček igrata na istem igralnem položaju, kar pa Rebca ne preseneča: "Z Aleksejem Nikoličem se poznava že od mladih let in sva veliko skupaj nastopala tudi v mlajših reprezentancah. Upam, da bova še naprej tako napredovala in še veliko preigrala skupaj v članski reprezentanci."

Talentirani organizator igre je zaenkrat še član domžalskega Heliosa s katerim ima še 
dveletno pogodbo, v naslednjih tednih pa naj bi bilo več znanega o njegovi morebitni selitvi v 
prestolnico: "Sem v pogovorih z Union Olimpijo, a zaenkrat še ni prišlo do dogovora."

Ostaja pri Heliosu

Kasneje so pri domžalskem klubu sicer sporočili, da bodo v tej sezoni zadržali Rebca. "Naših 700 mladih igralcev se prepozna v Maticu in njegovem načinu igranja. Matic je tako na dobri poti, da postane njihov idol. Dobiti nadarjene igralce iz ameriških univerzitetnih ekip je le en del naše misije. Graditi ekipo okoli najbolj talentiranega slovenskega igralca, kar Matic nedvomno je, pa je ta trenutek najbolj pomembno," je povedal predsednik kluba Aleš Klavžar.

Novi trener Gregor Hafnar vidi Rebca kot enega večjih evropskih talentov: "Je zelo nadarjen mlad igralec in ponosni smo, da se je v našem majhnem mestu naredil takšen košarkar. Od našega vodstva kluba in generalnega sponzorja smo dobili nalogo, da ustvarimo svežo, mlado in atraktivno ekipo, ki bo uživala v igranju košarke.''

Na odločitev domžalskega kluba so se odzvali tudi pri Olimpiji. "Drži, da smo se že dalj časa zelo zanimali za Matica Rebca, ki si izjemno želi prestopiti v naš klub. Glede prestopa je bilo od samega začetka čutiti konsenz vseh vpletenih strani, da je Union Olimpija logičen in pravilen naslednji korak v njegovi karieri. Heliosu smo bili seveda pripravljeni plačati tudi zahtevano odškodnino, včeraj pa so nas iz kluba obvestili, da od vseh pogajanj nepreklicno odstopajo, saj so se odločili igralca zadržati. Odločitev igralčevega matičnega kluba moramo seveda spoštovati," je zapisal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.