Šport
31 ogledov

Izid sezone ni dovolj za Anjin polfinale

anja čarman 2009 EPA
V ponedeljkovem predtekmovanju na plavalnem SP so nastopile tri Slovenke in ostale brez polfinala. Z dobrim dosežkom na 100 hrbtno je izstopala Anja Čarman, Tanja Šmid na 100 prsno in Maja Cesar na 1500 prosto pa nista dosegli zastavljenih ciljev.

Polfinala v ponedeljkovem programu v slovenskem taboru sploh niso pričakovali. Vse tri tekmovalke so bolj kot s tekmicami bile boj z uro in uspešna je bila le Anja Čarman, ki je z 1:02,61 dosegla najboljši izid zadnjih dveh sezon in bila na koncu 29., za polfinale pa bi potrebovala krepko izboljšan lasten osebni rekord, ki ga glede na vse težave med sezono, poškodbe in izgubljene treninge realno ni pričakovala. "Lani in letos res še nisem bila tako hitra, posebej veliko pa mi ta izid pomeni, ker sem ga dosegla zjutraj. Zdaj se moram le še dobro pripraviti za 200-metrsko razdaljo in upam, da bom tudi tam dosegla svoj najboljši letošnji izid," je povedala vedno prešerno nasmejana Gorenjka, ki ni preslišala ponedeljkovih besed selektorja Ronija Pikca, naj gredo slovenski plavalci na tekme z nasmehom in naj v tekmovanju predvsem uživajo.


Pravo nasprotje je bila Tanja Šmid z zanjo povprečnim dosežkom 1:12,12 in 33. mestom na 100 prsno, ki ni skrivala razočaranja, saj si je želela vsaj dve sekundi boljši dosežek. "Katastrofa. Zjutraj se tako obupno počutim, da je to groza ... Kar zjokala bi se, brez občutka sem, telo ne zmore ... Voda me po startu kar posrka," je med solzami in jezo, ki so vnovič prikazali veliko željo plavalke, povedala evropska podprvakinja iz Eindhovna 2010 na 200 prsno.

Prav na koncu je v vodo skočila še debitantka v slovenski članski reprezentanci na svetovnih prvenstvih Maja Cesar, ki se je po dolgih letih spet pridružila izbranim najboljšim slovenskim plavalcem. Cesarjeva je v Šanghaj prišla predvsem po izkušnje in po ponesrečenem nastopu osvojila 24. mesto z izidom 17:22,42. Mlada plavalka se v razmerah na najvišjem nivoju ni znašla, trema je povzročila kratek zavesljaj in izid je bil precej slabši, kot ga kažejo treningi: "Pričakovala sem veliko več. Ne vem, ustrašila sem se in res ne morem biti zadovoljna. Bila sem kratka in od vsega začetka je bilo težko, kasneje, ko te tekmice ujamejo, pa seveda še bolj."

Veliko slovenski tabor pričakuje od torka, ko bodo slovenski plavalci končno nastopili v svojih paradnih disciplinah – Damir Dugonjič in Matjaž Markič bost plavala na 50 prsno, olimpijska podprvakinja iz radovljiškega kluba Sara Isaković na 200 prosto, Robi Žbogar na 200 delfin in Jan Karel Petrič na 800 prosto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.