Šport
305 ogledov

Izjemen začetek samostojne poti za Slovenko, boljša le olimpijska prvakinja

Anja Osterman Profimedia
Anja Osterman druga v Račicah.

Anja Osterman je osvojila drugo mesto na prvi tekmi sezone svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah na 500 metrski razdalji v čeških Račicah. Devetindvajsetletna kajakašica je v finalu A zaostala zgolj za zmagovalko, olimpijsko prvakinjo Liso Carrington iz Nove Zelandije, ki je Slovenko prehitela za 1,82 sekunde. Tretja je bila Portugalka Teresa Portela.

Ostermanova, ki je z letošnjim letom začela trenirati s slovaško ekipo in se je slovenski ekipi na tekmi na Češkem pridružila po pripravah na Slovaškem, je najprej v kvalifikacijah na 500 metrov z drugim mestom kvalifikacijske skupine prišla do polfinala, kjer je v svoji skupini postavila najboljši čas, sicer pa je imela drugi čas med vsemi polfinalistkami.

Primorka še ni končala nastope v Račicah. Uvrstila se je tudi v finale A na najkrajši tekmovalni razdalji. V svoji kvalifikacijski skupini na 200 metrov je celo vpisala najboljši čas in se neposredno uvrstila v nedeljski finale A.

"Na treningih je šlo res vse super, ampak na tekmah se je vedno stresno sestaviti in tekmo odpeljati perfektno. Ko v kvalifikacijah nisem dala vsega, kar bi lahko, je trener prišel do mene in mi rekel naj zaupam vase, naj grem v srednjem delu močnejše, kar sem naredila. Ko sem prišla v cilj in videla, da imam drugi najboljši čas izmed vseh, sem bila presenečena in zadovoljna. Po eni uri smo tekmovale še na 200 metrov in lahko rečem, da so mišice že kar trde. V nedeljo me čaka še finale na 200 metrov. Upam, da bom tako veslala tudi v finalu. Če bom, vem, da bodo visoka mesta, sicer pa tudi prav. Važno je, da se potrudim, kot se lahko," je bila po kvalifikacijskem delu tekmovanja dobre volje Ostermanova.

Ta je do te sezone nastopala v dvojcu s Špelo Ponomarenko Janić, skupna pot evropskih prvakinj se je končala po neuspešnem nastopu na olimpijskih igrah v Pekingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice