Šport
13 ogledov

Izpustil bo prvo dirko po letu 1995

Greg Hancock EPA
Čeprav je ameriški spidvejist Greg Hancock kljub hudi poškodbi roke nameraval nastopiti na dirki svetovnega prvenstva na Danskem, si je večer pred dirko premislil.

S tem je tudi konec izjemnega niza, saj je 44-letnik doslej nastopil na vseh dirkah za SP od leta 1995. Greg Hancock tri dirke pred koncem sezone sicer vodi v skupnem seštevku serije Grand Prix in je na dobri poti, da si po letih 1997 in 2011 privozi tretji naslov prvaka. Ima 14 točk naskoka pred tekmeci, ki pa se bo zdaj zmanjšal, saj bo prvič v karieri manjkal na kateri od dirk za SP.

Američan je namreč, poleg odličnega vozniškega znanja, slovel tudi kot edini dirkač, ki je nastopil prav na vseh dirkah, odkar so leta 1995 uvedli takšen format tekmovanja in nastop v Vojensu bi bil zanj že 178. zaporedna dirka, tako pa ostaja pri še vedno rekordnih 177 nastopih.

Hancock se je poškodoval na prejšnji dirki v poljskem Gorzowu, ko je v 14. vožnji vanj trčil Danec Niels-Kristian Iversen, Američanova leva roka pa se je zataknila med pnevmatiko in ščitnik Dančevega motorja. Posledice so bile boleče: zlom kazalca in izpah sredinca, poleg tega pa je dobil še nekaj ožganin. Prestal je operacijo in kljub bolečinam nameraval nastopiti na Danskem, a so bile nazadnje posledice poškodbe vendarle prehude.

Na Danskem na novo dobro uvrstitev sicer računa tudi Matej Žagar, ki je bil pred 14 dnevi na Poljskem drugi, v skupni razvrstitvi pa je trenutno peti. Na ovalu v Vojensu sicer slovenski spidvejist še ni nastopal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.