Šport
57 ogledov

Jadralki ostali na suhem

Veronika Macarol Tina Mrak razred 470 jadranje Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol bosta na osmi, deveti in deseti plov v razredu 470 na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru morali počakati do torka.

V Braziliji danes najprej ni bilo vetra, ko pa so jadralci na regatnih poljih le začeli jadrati, pa je bil veter premočan.

Jadralke so v Riu tako na začetek osmega plova čakale tri ture, ko je že bilo videti, da se bo tekmovanje začelo, pa je zapihal premočan veter in prireditelji so jih spet ustavili. Danes bi na OI morali podeliti medalje v razredu laser radial za ženske ter laser za moške.

Za zdaj še ni znano, kakšen bo jadralni urnik za torek, ko bi moral v regati za medalje nastopiti tudi Vasilij Žbogar v razredu finn, trenutno drugi. Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 trenutno četrti (33 točk), točko za tretjeuvrščenima Avstrijkama, pred njima pa sta še Američanki (24 točk) in Britanki (20 točk).

Žbogar je imel danes prost dan. Jutri pa ga čaka še zadnje dejanje olimpijske regate, regata za medalje, v kateri se bo pomerilo deset najboljših jadralcev razreda. Naslov olimpijskega prvaka je že osvojil Britanec Gilles Scott, ki ima na prvem mestu neulovljivih 24 točk prednost. Na tretjem mestu je Hrvat Ivan Kljaković Gašpić, ki za Izolanom zaostaja 13 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.