Šport
11 ogledov

James: "Slovenci so fizično zelo močni"

NZS Anže Petkovšek
James Rodríguez je bil najbolj oblegan član kolumbijske reprezentančne odprave v Sloveniji. Vseskozi ga je spremljalo veliko varnostnikov, po tekmi pa si je vzel nekaj minut tudi za slovenske medije.

"Tekma je bila težka in izenačena, toda mislim, da je rezultat pravičen," je po prihodu iz slačilnice najprej povedal James Rodríguez, ki so ga v drobovju stožiškega stadiona z navdušenim vzklikanjem pričakali kolumbijski navijači in tudi slovenski privrženci madridskega Reala.

"Igrišče je bilo zelo slabo, težko je bilo igrati. Slovenci so se izkazali za fizično zelo močne. Najbolj pomembno je, da smo na obeh prijateljskih tekmah zmagali," je dejala kolumbijska desetica, katere vsak dotik z žogo je nekaj sto gostujočih navijačev pozdravilo z glasnim odobravanjem. Kolumbijci so pretekli petek v Londonu na prijateljskem obračunu sicer premagali tudi izbrano vrsto ZDA (2:1).

Želi osvojiti Copo Americo

Za Jamesom je prelomno leto. S Kolumbijo se je prebil v četrtfinale svetovnega prvenstva v Braziliji, postal je tudi najboljši strelec mundiala. Dobre igre so mu prinesle tudi prestop iz Monaca v Real Madrid, postal je eden najdražjih nogometašev vseh časov. "Da, lahko bi rekel, da je bilo leto 2014 zelo uspešno (za reprezentanco, op. a.). Mislim, da smo uresničili vse naše želje, naredili smo veliko dobrih stvari. In ja, lahko bi rekel, da je bilo dobro leto zame. Mislim, da imamo dobre igralce in kvaliteto, s katerimi lahko vse skupaj še nadgradimo. Upam, da bo naslednje leto podobno dobro, kot je bilo letošnje.

Kolumbijci ciljajo zelo visoko tudi na celinskem prvenstvu, kjer bodo njihovi največji konkurenti Brazilci in Argentinci. "Prihajajo še pomembne stvari. Naše naslednje veliko tekmovanje bo Copa America. Želimo osvojiti to tekmovanje," je visoka pričakovanja razkril James in nato ob bučnem vzklikanju navijačev odšel na reprezentančni avtobus. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.