Šport
213 ogledov

Janežič najhitrejši, v polfinalu tudi Horvatova

Luka Janežič
Dober začetek dvoranskega evropskega prvenstva za slovenske atlete.

Luka Janežič se je na 35. dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki s prvim kvalifikacijskim časom med vsemi zanesljivo uvrstil v večerni polfinale teka na 400, ki bo ob 22. uri. V prvi skupini je zmagal s 46,88 sekunde.

"Videti je bilo lahko, pa ni bilo tako na progi. Že ko sem videl skupino je bila zelo močna za kvalifikacije EP. A sem tako dobro pripravljen, da sem vedel, da mi to ne bi smelo delati težav. Bil je to kar kontroliran tek. Želel sem si sicer priti med prva dva že po prvem krogu, vendar se na tekmi vedno ne izide vse tako kot načrtuješ," je po prvem slovenskem nastopu na tem EP dejal Janežič.

V zaključku teka je aktualni evropski prvak do 23 let postavil stvari na svoje mesto in je kot lastnik drugega izida sezone med nastopajočimi na EP prepričljivo zmagal.

Med tistimi, ki nastopajo v Glasgowu, je bil v tej sezoni hitrejši, in to prepričljivo, le Norvežan Karsten Warholm (45,56). Ta je imel z zmago v četrti skupini skupno četrti čas kvalifikacij (47,05), za Janežičem sta se skupno zvrstila še Francoz Fabrisio Saidy (46,99) in Španec Lucas Bua (47,00), prvi v tretji skupini.

Luka Janežič Evropsko prvenstvo Šport "Zadovoljen bom le z medaljo"

Drugi krog je sicer slovenski rekorder začel na tretjem mestu, pred njim sta bila Britanec Cameron Chalmers in Saidy. Vodičan je sredi drugega kroga prehitel Francoza in na koncu še Britanca ter zanesljivo zmagal. Drugi je bil Saidy, ki je tudi po mestu prišel v polfinale, tretji pa Chalmers, ki je povsem popustil v zaključku in bil tretji (47,38) ter se je pozneje po času kot skupno peti tudi uvrstil v naslednji krog.

"Sedaj, takoj po teku, se ne počutim zelo močnega, kar utrujen sem. Potrebna bo dobra regeneracija po kvalifikacijski tekmi. Spočiti se moram pred večernim polfinalom. Sem pa že malo pred koncem, v samem zaključku kvalifikacij, spustil ritem, da sem malo privarčeval moči. Dobil sem tudi ugodno peto progo, sprva so mi dodelili četrto. Tako da je prvi tek opravljen tako, kot sem si želel," je dodal 23-letni Janežič.

Uspešna tudi Horvatova

Tudi Anita Horvat se je v teku na 400 m uvrstila polfinale, ki bo danes ob 21.36. V prvi skupini je bila druga s 53,53 sekunde in se je po mestih uvrstila v nadaljevanje.

Nastopi danes čakajo še Marušo Černjul ob 20. uri v skoku v višino, Marušo Mišmaš ob 20.10 na 1500 m in Žana Rudolfa ob 21.20 na 800 m.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice