Šport
59 ogledov

Janković namenil 1000 € za Puca

sprejem kajak župan Janković Kauzer Benjamin Kovač
Že nekaj dni v javnosti kroži žalostna novica o resni bolezni nekdanjega slovenskega rokometnega zvezdnika Iztoka Puca. Razveseljivo je dejstvo, da so se ob njej aktivirali številni posamezniki in organizacije. Tudi Zoran Janković, ki je na dražbi, namenjeni Iztoku Pucu, za 1000 evrov kupil trenirko nekdanjega reprezentanta Rolanda Pušnika.

Znano je, da bo eden od glavnih dogodkov prijateljska tekma v Celju med Celjem Pivovarno Laško in slovensko rokometno reprezentanco, ki bo 5. novembra. Na tretjem rokometnem forumu, ki je potekal v ponedeljek, pa so organizatorji pripravili tudi dražbo trenirke verjetno najboljšega slovenskega vratarja vseh časov Rolanda Pušnika, ki jo je ta nosil na svoji zadnji reprezentančni tekmi, zdaj pa jo je poklonil v dober namen. Izklicna cena zanjo je bila 50 evrov, njen novi lastnik pa je postal Zoran Janković, nekdanji predsednik in zdajšnji častni predsednik Rokometne zveze Slovenije, ki je za omenjeno trenirko ponudil tisoč evrov. Višanja ni bilo, gesta velikega rokometnega zaljubljenca in tudi prijatelja Iztoka Puca pa je bila pospremljena z iskrenim aplavzom.

Poleg Pušnika je pobudnica akcije v pomoč Iztoku Pucu tudi Dragana Jusupović, ki je sporočila nekaj novih informacij v zvezi z akcijo. "Priprave so v polnem teku: znan in s strani vseh udeležencev potrjen termin in rezervirana dvorana za osrednji dogodek humanitarne akcije za Iztoka Puca. Kraj dogajanja: dvorana Zlatorog v Celju; datum: 5. november 2011 – v okviru tedna evropskega rokometa pod okriljem EHF. Naj poudarim, da so se Roman Pungartnik in člani vodstva RK Pivovarna Laško vključil v pomoč pri organizaciji dogodka po vseh svojih močeh, za kar smo jim iskreno hvaležni. Sodnika tekme bosta naš legendarni sodniški par Janko Požežnik in Darko Repenšek, ki bosta tekmo sodila dobrodelno. Pomoč je ponudil tudi sponzor mariborskega kluba Klima Petek, kjer je Iztok odigral eno bistvenih vlog za vrnitev in oživitev rokometa v to mesto," je sporočila Jusupovićeva, s katero smo poklepetali na omenjenem rokometnem forumu. Ganjena je dejala, koliko energije in sveže volje z bitko z zahrbtno boleznijo je dobil Puc, ko je izvedel za akcijo v Sloveniji. Ne, človekoljubnost ni zamrla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.