Šport
16 ogledov

Janus: "Nor bi bil, če bi to pričakoval"

goran janus skoki trener Boštjan Tacol
Po izjemni skakalni sezoni - njegovi premierni v vlogi najodgovornejšega trenerja reprezentance - je Goranu Janusu v Planici na ustnicah igral nasmešek, dlani so ga bolele od preštevilnih stiskov, rame pa od trepljanja: "Dosegli smo pet mejnikov."

"Naši nastopi v Planici niso bili uspešni, bili so odlični. Dosegli smo zmago v poletih. V soboto četrti na ekipni tekmi ter za na konec smetana – Robijev mali globus. Danes je zdržal. V dogovoru z njim ste videli štiri zastavice (trenerske, op. a.). To smo bili ljudje, ki smo se z njim borili iz dneva v dan. Poleg mene Jani Grilc, Nejc Frank in Matjaž Polak. Robert je imel pred nastopom nasmešek na obrazu, tako da se je videlo, da je užival. Robert je dosegel, kar smo napovedovali in kar je bila njegova želja – mali kristalni globus," je po tretjem mestu Roberta Kranjca na nedeljski tekmi v Planici, ki mu je prinesla tudi mali kristalni globus v poletih, dejal trener skakalne reprezentance Goran Janus.


Kaj pa ostala trojica?
Tudi ostali trije so nastopili odlično. Jurij (Tepeš, op. a.) je znova pokazal, da je pravi letalec. Jure (Šinkovec, op. a.) se je za Planico lepo zbral. Jaka pa je z uvrstitvijo med trideseterico tudi izpolnil cilj.

Ste pred sezono računali na takšne dosežke?
Bil bi nor, če bi računal na take rezultate. Pet mejnikov (zmaga na moštveni tekmi za svetovni pokal, novi rekord v pokalu narodov, prvi kolajni na svetovnih prvenstvih v poletih, zmaga Kranjca v Planici, op. a.) smo osvojili. Vem, da bodo pričakovanja večja oziroma da vsaj držimo ta tempo. Potrudili se bomo, ni pa odvisno le od nas. Upam, da bo tudi od strani SZS še več posluha, podpore, čeprav jo moram pohvaliti. Kar zadeva nas, ni bilo težav, upam, da bo tako tudi ostalo.

Vaša pogodba?
Imel sem 1 + 2. Mislim, da bodo pogodbo podaljšali. Bomo videli (nasmešek).

Žanjete pohvale z vseh strani. Kaj je bila najbolj pomenljiva sprememba ob vašem prihodu na trenersko mesto?
Skrivnosti ima vsak. Naj na tem tudi ostane. Upam, da bo več posluha tudi, ko nam ne bo šlo. Da bo toliko občinstva tudi tedaj z nami.

Komentarjev 1
  • drenca 18:39 18.marec 2012.

    Carji slo športa.....alpinci vam gledajo v hrbet....vemo pa kakšen je vaš proračun,,,Lovše kje si?????