Šport
21 ogledov

Japonci potrdili nastop kitajskih tenisačic

na li EPA
Organizatorji teniškega turnirja na Japonskem so potrdili udeležbo treh kitajskih tenisačič. Zaradi ozemeljskega spora med državama se vse več športnikov odloča za odpoved sodelovanja, v deželi vzahjajočega sonca pa ne bo zaigrala Polona Hercog.

Tri kitajske teniške igralke Li Na, ki je osma na svetovni lestvici WTA, ter Zheng Jie in Peng Shuai bodo nastopile na glavnem turnirju v Tokiu, ki se bo začel 23. septembra, čeprav so med Kitajsko in Japonsko precejšnje napetosti zaradi ozemeljskega spora. Nastop so potrdili organizatorji turnirja v japonski prestolnici.

Spor glede otočja v Vzhodnokitajskem morju, ki mu Kitajci pravijo Diaoyu, Japonci pa Senkaku, se vleče že več desetletij. Konec minulega tedna so v številnih kitajskih mestih izbruhnile množične demonstracije zaradi "japonskega prilaščanja" neposeljenega ozemlja, kjer naj bi bila tudi nahajališča nafte, pri čemer so protestniki uničevali trgovine in tovarne v japonski lasti. Zato so morali številne tovarne zapreti svoja vrata, škoda pa je nastala tudi na japonskem veleposlaništvu in konzulatih. Tokio bo zahteval od Pekinga odškodnino za povzročeno škodo.

Japonske ekipe v ragbiju, kolesarstvu in namiznem tenisu so odpovedale predvidene nastope na Kitajskem, ker so se bali za svojo varnost, prihod na Japonsko konec tega tedna pa je odpovedala badmintonska ekipa.

Hercogova končala že v kvalifikacijah

polona hercog | Avtor: EPA EPA
Mariborčanka Polona Hercog je na teniškem turnirju v Tokiu (2.168.400 ameriških dolarjev nagradnega sklada) izpadla že v prvem kolu kvalifikacij. Japonka Kurumi Nara jo je premagala s 6:1 in 6:4. Nara je 152. igralka na lestvici WTA, Hercogova pa je bila v ponedeljek na 76. mestu.


Tokio (WTA), prvo kolo kvalifikacij:

Kurumi Nara (Jap) : Polona Hercog (Slo) 6:1, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.