Šport
26 ogledov

Srebotnikova se poslavlja

peschke srebotnik carigrad EPA
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v prvem krogu ženskih dvojic na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku skupaj s Kitajko Jie Zheng, tenisačici sta bili sedmi nosilki, izgubila s češko-švicarsko kombinacijo Eva Birnerova-Romina Oprandi. Slednja je zmagala s 6:4 in 7:5.

Prvi niz se je končal po 40 minutah, odločala pa je peta igra, v kateri sta Katarina Srebotnik in Zhengova izgubili svoj servis, kar je bil tudi edini break v nizu. Birnerova in Oprandijeva sta izkoristili edino priložnost za odvzem servisa, tekmici pa nobene od štirih. Tudi v drugem nizu je s servisom začela slovensko-kitajska dvojica in ga izgubila, v drugi igri pa sta tekmici povedli s 40:0. Srebotnikova je s soigralko izenačila, vendar pa je nato igra vseeno pripadla tekmicama, ki sta imeli na svoj servis priložnost za povišanje izida na 3:1.

Srebotnikova in Kitajka sta prišli do prednosti za odvzem servisa, vendar nista bili uspešni, po dveh podobnih priložnostih na drugi strani pa je Srebotnikova vendarle izenačila na 2:2. Tudi v peti igri sta Birnerova in Oprandijeva prišli do prednosti za odvzem servisa, vendar sta na koncu Srebotnikova in Zhengova povedli s 3:2.

Nato so sledili štirje breaki za vodstvo s 5:3 in 5:4, Birnerova in Oprandijeva pa sta črno serijo prekinili za izenačenje v deseti igri. Sledila je maratonska enajsta igra, v kateri sta Čehinja in Švicarka prvi prišli do dveh priložnosti za odvzem servisa. Srebotnikova in Zhengova sta imeli v nadaljevanju kar šestkrat zapored priložnost, da ponovno povedeta v nizu. Ni jima uspelo, zato pa sta takoj zatem četrto tovrstno priložnost izkoristili tekmici. Čehinja in Švicarka sta imeli nato servis, izkoristili sta prvo zaključno žogico za zmago in po 78 minutah drugega niza slavili v dvoboju, ki je trajal uro in 58 minut.

Srebotnikova bo v noči na petek po slovenskem času med mešanimi pari igrala še zadnjo partijo na 17. igrišču skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem, s katerim sta peta nosilca. V prvem kolu se bosta pomerila z Američanoma Melanie Oudin in Jackom Sockom. V primeru zmage bi Srebotnikova in Zimonjić zaigrala proti indijsko-britanskemu paru Sania Mirza in Colin Fleming. Srebotnikova in Zimonjić sta se leta 2005 že prebila v finale mešanih dvojic US Opna, ta naveza pa je osvojila tudi dva naslova v mešanih dvojicah na OP Francije.

OP ZDA, prvo kolo ženskih dvojic:

Eva Birnerova/Romina Oprandi (Češ/Švi) : Katarina Srebotnik/Jie Zheng (Slo/Kit/7) 6:4, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.