Šport
25 ogledov

Konec za najboljšega slovenskega tenisača

Blaž Kavčič olimpijske igre London 2012 Stanko Gruden/STA
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je z drugim dnem že končal svoje nastope na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku. Po porazu med posamezniki je bil v torek neuspešen še v navezavi z Estoncem Jurgenom Zoppom.

Slovenec Blaž Kavčič je na zadnjem teniškem turnirju za grand slam v New Yorku v moških dvojicah zaigral z Estoncem Jurgenom Zoppom in izpadel v prvem kolu. Kavčič in Zopp sta se pomerila z britansko navezo Colin Fleming/Ross Hutchins, 14. nosilca pa sta bila boljša s 7:6 (3), 6:1.

Blaž Kavčič OP Avstralije | Avtor: Reuters Reuters
Prvi niz je trajal enainpetdeset minut, končal pa se je šele po podaljšani igri, ki sta jo dobila Britanca. Slednja sta v uvodnem nizu osvojila 45 točk, štiri manj pa jih je pripadlo Kavčiču in Zoppu. Čeprav je imela slovensko-estonska naveza na voljo več brejk priložnosti, sta tenisača uspela izkoristiti le eno, prav tako pa je odvzem servisa enkrat uspel nasprotnikoma. V drugem nizu je bila slika na igrišču povsem drugačna, saj sta Britanca po 27 minutah osvojila niz s kar 26:11 v točkah, Kavčič in Zopp pa sta dobila eno samo igro.

Najboljši slovenski tenisač vseh časov

Djoković Đokovič Kavčič OP Francije Roland Garros drugi krog | Avtor: Reuters Reuters
Blaž Kavčič je najboljši slovenski teniški igralec v zgodovini. Profesionalcem se je pridružil leta 2005, 6. avgusta 2012 pa je dosegel svojo najvišjo slovensko uvrstitev na lestvici ATP (68. mesto). V svoji karieri je osvojil osem turnirjev serije challenger (prvega leta 2009, zadnjega leta 2012) in dva turnirja serije futures (oba 2006).

Njegov najboljši dosežek na turnirjih serije ATP je četrtfinalni nastop, kamor se je uvrstil v Chennaiju (2011), Beogradu (2011) in Bastadu (2011). Manj uspeha je imel na turnirjih serije masters, kjer se je v glavni žreb uvrstil dvakrat. Tako v Miamiju (2011) kot v Rimu (2012) je izpadel v prvem kolu.

Kavčič je zaigral na vseh štirih turnirjih za grand slam. Trikrat je nastopil v Avstraliji (2010, 2011, 2012), Roland Garrosu (2010, 2011, 2012) in Wimbledonu (2010, 2011, 2012), dvakrat pa na US Opnu (2011, 2012). Najboljše rezultate je zabeležil na peščeni podlagi OP Francije, kjer se je trikrat uvrstil v drugo kolo. Dvakrat je prvo oviro preskočil v Avstraliji, še nikoli pa ni zaigral v drugem kolu Wimbledona in US Opna.

Slovenija ima v ognju še tri železa

V konkurenci moških posameznikov na svoj nastop še čaka Grega Žemlja, ki se bo danes pomeril z Ricardom Mello. Polona Hercog, ki je med posameznicami izpadla v prvem kolu, se bo v navezi z Andrejo Klepač pomerila z Vanio King in Jaroslavo Švedovo. V konkurenci mešanih parov bo nastopila Katarina Srebotnik, ki igra skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem. Srebotnikova bo zagirala tudi pri ženskih dvojicah, kjer bosta skupaj s Kitajko Jie Zheng izzvali Evo Birnerovo in Romino Oprandi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.