Šport
72 ogledov

Je Los Angeles že priznal poraz?

Hollywood, Los Angeles MACLEG - Fotolia
Medtem ko je Pariz ves čas vztrajal pri kandidaturi le za 2024, pa se je Los Angeles po majskem obisku ocenjevalne komisije Moka začel poigravati tudi z možnostjo za organizacijo OI 2028.

"Bili bi neumni, če ne bi pristali na organizacijo olimpijskih iger 2028." S temi besedami je Eric Garcetti, župan Los Angelesa, ki se za organizacijo poletnih olimpijskih iger leta 2024 poteguje skupaj s Parizom, presenetil v pogovoru za spletno stran BuzzFeed. Tako je Garcetti na široko odprl vrata Parizu za organizacijo olimpijskih iger 2024.

"Vse, kar nam predlaga olimpijski komite sploh glede finančnega vidika, se sliši tako obetajoče, da bi bili neumni, če ne bi izbrali 2028," je dejal Garcetti. Župan Los Angelesa je še pojasnil, da bo organizacijski odbor za OI 2024 naslednji teden sporočil, ali bi sprejel tudi možnost organizacije iger štiri leta pozneje.

"Sicer smo zmagali, a menim, da se organizacija 2024 za nas ne bi izšla, četudi nam je olimpijsko gibanje naklonjeno, saj je Los Angeles že gostil igre leta 1932 in 1984."
Eric Garcetti

To je prvič, da je kdo od odgovornih za kandidaturo Los Angelesa za OI 2024 javno izjavil, da je kalifornijska metropola pripravljena prepustiti igre 2024 Parizu in v zameno s finančno garancijo Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) organizirati olimpijske igre štiri leta pozneje.

Mok je 12. julija potrdil, da bo na svojem 131. zasedanju 13. septembra v Limi izbral prireditelja tako za OI 2024 kot za 2028.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.