Šport
10 ogledov

Jeklene Mannyjeve pesti do 54. zmage

Juan Manuel Marquez Manny Pacquiao
1/6
Reuters
Filipinec Manny Pacquiao je obdržal naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBO. Proti Mehičanu Juanu Manuelu Marquezu, ki je besen, saj meni, da so ga sodniki okradli, je za to potreboval 12 rund, slavil pa je po sodniški odločitvi. To je 54. zmaga v njegovi karieri in že 15. zaporedna.

V lasvegaški dvorani Garden Arena so se po koncu dvoboja razlegali žvižgi Mehičanovih navijačev, namenjeni zmagovalcu Mannyju Pacquiau. Juan Manuel Marquez je namreč po dvoboju dvignil roke, a na njegovo bridko razočaranje sodniki niso delili takšnega mnenja. Dva sta se odločila tesno v prid Filipinca (115-113 in 116-112), tretji pa je naštel neodločene točke (114-114). "Sprejeti je treba dejstvo, da nasprotnik ni lahek, a mi je vseeno uspelo zmagati,“ je povedal še v ringu. Filipinec je še dodal, da bi se v borbi, ki jo z nestrpnostjo že nekaj časa čaka sleherni boksarski navdušenec, z veseljem pomeril s Floydom Mayweatherjem Jr.. Prav tako pa se je pripravljen še četrtič srečati z Marquezom: “Uredimo to, naj pride do borbe. Ponudimo ljudem dobro borbo.

Marquez pa je kasneje v garderobi razložil: "Težko je, ko se moraš boriti proti tekmecu in tudi proti sodnikom. Že drugič so me okradli in mislim, da je bilo tokrat še bolj očitno kot prvič. Zame je občinstvo najboljši sodnik in tokrat se je odzvalo senzacionalno. Rad bi se zahvalil gledalcem. Tokrat nismo zmagali le v ringu, ampak tudi med občinstvom.“ Marquez je proti Filipincu izgubil drugič v treh dvobojih, zaradi razočaranja pa razmišlja o upokojitvi. Borbo je sicer spremljalo 15.000 navijačev, vključno z Mikom Tysonom.

No, nad zmago Mannyja Pacquiaa pa niso navdušeni niti Filipinci. Vsaj vsi ne, čeprav so borbo, živčno in v molitvi, spremljale velikanske množice v kinih, parkih, hoteli, celo vojaških bazah. "To je žalostna in ponižujoča zmaga,“ pravi Domingo de los Santos, ki si je dvoboj ogledal v eni od restavracij: "Seveda sem kot Filipinec za Pacquiaa, vendar ni bil prepričljiv. Menim, da bo Marquez zahteval povratni dvoboj.“

 

 

Komentarjev 2
  • Nejc Roškar 12:35 13.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.

  • Nejc Roškar 12:35 13.november 2011.

    answer