Šport
25 ogledov

Davčna uprava nadlegovala skakalce

Davčna uprava Anže Petkovšek
Direktor Zavoda za šport Planica je razkril, da so imeli slovenski reprezentanti med novoletno turnejo težave z davčno upravo.

Jelko Gros, direktor Zavoda za šport Planica in strokovni komentator RTV Slovenija za smučarske skoke, je dejal, da sta imela Peter Prevc in Jurij Tepeš po koncu novoletne skakalne turneje kar nekaj nepotrebnih težav s slovenskimi davčnimi organi.

"Tekmovalci so dobili ob nepravem trenutku odločbe za plačilo davka, med novoletno turnejo. Po njej so imeli čas za urejanje zadev le v torek, ker so v ponedeljek v domovino šele prišli, v sredo pa že odpotovali na Kulm," je za STA dejal Gros.

"Če imam pravilne informacije, so športniki za prejete denarne nagrade enkrat obdavčeni na prizorišču tekme, nato od bruto zneska še enkrat odbijejo davek doma, potem pa gre nagrada še v dohodninsko napoved. To pomeni, da bi bil športnik trikrat obdavčen in to z več kot polovico dobljenega zneska, to je po najvišji davčni stopnji. Tako imajo le gospodarske družbe, vendar pri tem le za davek na dobiček. Tu gre na nejasnosti, ki pa bi jih lahko uradniki urejali aprila, po koncu sezone," je dodal Gros.

Komentarjev 11
  • nina 08:07 24.januar 2016.

    To dela kapitalizem.

  • Avatar čavez
    čavez 10:21 16.januar 2016.

    Še dobro da kdo predstavlja in dela za to Slovenijo, v nasprotnem bi ti birokrati pocrkal.

  • dragec 08:29 16.januar 2016.

    V DURSU je tudi banda desna