Šport
42 ogledov

Če bi bila ekipna tekma danes ...

Peter Prevc Kulm SP v poletih EPA
Celotna slovenska skakalna reprezentanca je prvi dan svetovnega prvenstva v poletih končala med deseterico in napovedala boj za najvišja mesta na nedeljski ekipni tekmi na Kulmu.

Iz dneva v dan izboljšujejo svoje skoke, poleg drugega Petra Prevca so se med osmim in 10. mestom razvrstili Robert Kranjec, Anže Lanišek in Jurij Tepeš.

"Proti koncu prve serije so vsi leteli zelo daleč, Prevc je naredil vrhunski polet, vendar so bile po njegovem rekordu vseeno majhne razlike. V drugem skoku je malce zamudil odskok in za malo zaostal za Kennethom Gangnesom. Jutri je nov dan, upam, da tekma bo in bomo lahko šli v boj," je ocenil slovenski trener Goran Janus.

"Dosegli smo lep ekipni izid, s soboto je na vrsti drugi polčas posamične tekme. Lepo dan je za Kranjcem, posebej po drugi seriji, Lanišek je skakal kot na treningu v Planici, danes se je prebudil, Tepeš pa je imel malo prezgodnji odskok, vendar so bili vsi med deseterico, kot edina ekipa na tekmi nam je to uspelo," je dodal Janus.

Danes najboljši Norvežani

Če bi bila danes ekipna tekma, bi Norvežani Kenneth Gangnes (1. po dveh posamičnih serijah), Johann Andre Forfang (4.), Anders Fannemel (6.), Daniel Andre Tande (14.) za 102 točke ugnali Slovence Prevca (2.), Kranjca (8.), Laniška (9.) in Tepeša (10.).

Za drugouvrščenimi Slovenci bi z 99,9 točke zaostanka tretje mesto zasedli Nemci Severin Freund (7.), Richard Freitag (11.), Andreas Wellinger (13.) in Stephan Leyhe (19.).

Četrti bi bili Avstrijci Stefan Kraft (3.), Michael Hayböck (16.), Manuel Poppinger (18.) in Manuel Fettner (26.), ki bi bili že 220,5 točke za Norvežani.

Komentarjev 1
  • blueone 22:22 15.januar 2016.

    Na ekipni tekmi pa na zmago, to so naši orli!