Šport
63 ogledov

Prevc: Upam, da bomo v soboto skakali

Peter Prevc Kulm SP v poletih EPA
Slovenski reprezentanti so bili zadovoljni s predstavami v prvih dveh serijah na svetovnem prvenstvu v poletih.

Z odličnim drugim skokom po polovici tekmovanja vodi Norvežan Kenneth Gangnes (419,4 točke), le točko in tri desetinke za njim je Peter Prevc (418,1), ki je v prvi seriji podrl rekord kulmske letalnice z 243 metri. Blizu je tudi Avstrijec Stefan Kraft (415,6).

Vsi "orli" so se uvrstili med deset. Robert Kranjec je po dobrem drugem poletu skočil na 8. mesto (356,8), Anže Lanišek je dvakrat popravil osebni rekord in je 9. (354,4), 10. pa Jurij Tepeš (350,3).

Prevc: Sem zadovoljen

"Zadovoljen sem s tem, kar sem pokazal. Prvi skok je bil odličen, a nisem mogel storiti telemarka, to me je stalo nekaj točk, da nisem na vrhu. Skupaj pa dva dobra poleta in sem zadovoljen," je pred kamerami RTVS povedal Peter Prevc in opisal polet ob rekordu skakalnice: "Samo dvigovalo me je. Mislim sem si: 'samo še pristanek', in na srečo mi je uspelo."

Ob koncu druge serije je tekmovalce spremljal sneg, a Prevca ni preveč motil. Ob slabi vremenski napovedi je izrazil željo, da bo soboto minila v dobrih pogojih za skakanje.

"Sneg ni imel vpliva. Le tekmovanje je šlo bolj hitro. Ponavadi bolj ko gre h koncu, bolj gre počasi. Za jutri je moje izhodišče dobro, upam, da bo vreme zdržalo, da bomo skakali. Glede na število metrov je zaostanek enega metra res majhen," je zaključil Prevc.

Kranjec: Vrh že predaleč

Robert Kranjec je bil po prvi seriji 16., v drugo pa je precej napredoval: "Moram biti zadovoljen. Vesel sem, da sem prišel v deseterico, višje pa bo težko priti, saj je zaostanek že velik," je za nacionalno televizijo dejal nekdanji prvak v poletih.

Dobre volje je bil tudi Anže Lanišek, ki je začel zbirati dvestotice. Ob vožnji v iztek je glasno kazal svoje veselje: "Kričal sem, ker sta mi uspela sva dobra skoka. Prav je, da pokažem čustva," je dejal najmlajši v slovenski postavi.

Blizu najboljšim je tudi Jurij Tepeš, ki pa nad svojim drugim skokom ni bil najbolj navdušen. "S prvim skokom zadovoljen, z drugim ne tako. Hrbtišče sem komaj preletel, nato pa sem samo reševal skok. Upam, da ne bom zadnji Slovenec," je za RTVS z nasmehom dejal Tepeš in potarnal nad slabo formo: "Pravega občutka ni. Če ne gre na manjših, gre težko tudi na večjih. Nekaj lahko dodam s svojimi letalskimi sposobnostmi, a na vrh ne morem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.