Šport
75 ogledov

Jereb in Gomboc brez uvrstitve

Andraž Jereb (desno) je zablestel v Sarajevu. (Foto: judo-zveza.si) Žurnal24 main
Slovenska judoista Andraž Jereb in Adrian Gomboc sta nastopila na svetovnem pokalu v Almatyju in v kategoriji do 66 kilogramov ostala brez uvrstitev. V nedeljo bosta slovenske barve branila še Mihael Žgank (do 90 kg) in Igor Spasojević (do 100 kg).

Andraž Jereb je izgubil že prvo borbo proti Italijanu Eliu Verdeju, Adrian Gomboc je premagal Gruzijca Georgija Gugulašvilija, nato pa izgubil proti Kazahstancu Jeldosu Žamakanovu in prav tako ostal brez uvrstitve. Zmagal je Japonec Yoshiro Maruyama.

V slovenskem medsebojnem točkovanju obeh borcev je tako do pomembne prednosti prišel judoist celjskega Sankakuja Gomboc, ki bo kategorijo do 66 kg za Slovenijo lahko zastopal na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, medtem ko je Jereb ostal brez te možnosti, saj lahko posamezno državo zastopa le en borec.

"Po dolgih in napornih kvalifikacijah je danes postalo jasno dejstvo, da se nisem uvrstil na OI Rio 2016. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Judo klubu Bežigrad in klubskim kolegom, vodstvu, ki mi je omogočilo pogoje za trening ter vsem ostalim, ki ste mi stali ob strani, me podpirali in navijali zame. Kar vam lahko obljubim je, da bom še naprej trdo treniral in se trudil, da vas bom v bodoče razveseljeval z uspehi in se vidimo v Tokiu 2020!" je po tekmi na svoji Facebook strani zapisal Jereb.

V Almatyju nastopa 396 borcev in bork iz 83 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.