Šport
29 ogledov

Jeseničani brez moči proti Norvežanom

liga ebel telemach olimpija EPA
Drugi dan poletne lige so gledalci na Bledu videli zmago ljubljanske Olimpije nad Briançonom po kazenskih strelih (3:2) in visok poraz Jeseničanov proti Stavangerju (1:7).

Hokejisti Telemach Olimpije so v tretji tekmi poletne lige Rudi Hiti na Bledu po kazenskih strelih premagali francoski Briançon (3:2), po rednem delu se je tekma končala neodločeno (2:2). V uvodni tekmi so ljubljanski zmaji izgubili z norveškim prvakom Stavangerjem (1:6).

Drugo tekmo z Briançonom, ki ima v svojih vrstah dva Slovenca, Gašperja Cerkovnika in Boštjana Goličiča, so začeli povsem drugače, ob koncu druge tretjine pa so imeli dve priložnosti za zadetek. Gostje so v zadnji tretjini prek Goličiča ob številčni prednosti povedli, Alex Berry pa je izid izenačil.

Gostje so še enkrat prišli do vodstva, a je, ko je bilo do konca tekme le še pol sekunde in so zeleno-beli napadali brez vratarja s šestimi igralci v polju, Žiga Pešut Olimpijo vrnil med žive. Pri kazenskih strelih se je pri Ljubljančanih izkazal Jeff Ulmer, ki je zadel dvakrat, Goličič pa je bil edini uspešen pri Francozih.

Jeseničani popustili v drugi tretjini

Ekipa Team Jesenice je na četrti tekmi poletne lige izgubila z norveškim prvakom Stavangerjem (1:7). Jeseničani so na blejskem turnirju doživeli še drugi visok poraz, v soboto pa se bodo v zadnjem dvoboju pomerili z Olimpijo. Norvežani so zanesljivo prvo ime poletne lige 2013. Proti Olimpiji so se Skandinavci odlikovali v vseh elementih hokejske igre, vlogo favoritov so držali tudi v drugi tekmi, ko so palice prekrižali z jeseniško zasedbo.

Jeseniška obramba z vratarjem Juretom Pavličem se je gostom uspešno upirala do osme minute. Šest minut pozneje so Skandinavci še drugič zadel v polno, kar pa ni ustavilo Jeseničanov. V predzadnji minuti so izkoristili številčno prednost in se z zadetkom Aleša Remarja spet vrnili v igro. Bolje pripravljeni gostje pa so nato v drugi tretjini stopnjevali ritem in dosegli štiri zadetke. V zadnjem delu so s sedmim golom le še potrdili zmago.

Poletna liga Rudi Hiti:

2. kolo:
Team Jesenice : Stavanger Oilers 1:7 (1:2, 0:4, 0:1)
Telemach Olimpija : Briançon Diables Rouge 3:2* (0:0, 0:0, 2:2)

1. kolo:
Stavanger Oilers : Telemach Olimpija 6:0
Briançon Diables Rouge : Team Jesenice 6:1

Lestvica: 1. Stavanger 6 točk, Briançon 4, Telemach Olimpija 2, Team Jesenice 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.