Šport
78 ogledov

Jeseničanom derbi in prvo mesto na lestvici

hokej Jesenice Olimpija Saša Despot
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi 10. kroga alpske lige premagali SŽ Olimpijo s 6:4 (2:1, 1:2, 3:1).

Za Jeseničane so zadeli Markus Piispanen (4, 13., 48.), Miha Brus (29.), Luka Kalan (43.) in Luka Bašič (53.), za Ljubljančane pa Matic Kralj (13., 32.), Maks Selan (36.) in Luka Ulamec (57).

Oba slovenska kluba imata v alpski ligi za seboj serijo uspehov. Zeleno-beli so po slabem začetku in dveh porazih nato izgubili le še eno tekmo, Jeseničani pa so začeli s porazom, pozneje pa dobili vseh sedem naslednjih tekem. Izhodišče na lestvici je bilo tako z drugim in tretjim mestom dobro, v prvem derbiju slovenskih ekip v tem tekmovanju pa sta se moštvi borili tudi za sam vrh lestvice. Z novo zmago so zdaj na vrhu železarji.

"Naša igra, razen v obrambi, je bila kar v redu. Vedeli smo, da bomo lažje igrali, dlje kot bo trajala tekma. Poznalo se je, da smo igrali na štiri napade in tudi zato je bila razlika na koncu takšna. Veseli me tudi, da je na derbiju toliko ljudi. Postregel je z desetimi goli, ni bila šahovska partija, in ponudil odprto igro."

Gaber Glavič, trener Jesenic

Uvodna tretjina pred kar številnimi ljubitelji hokeja je postregla z rahlo jeseniško premočjo, na ljubljanski strani pa je bila v tem delu opazna neučinkovitost oziroma smola, saj so gostje kar trikrat zadeli okvir vrat. Najprej v isti akciji ob igralcu več v sedmi minuti, pozneje pa je bil neuspešen še Kristijan Čepon. Domači pa so zadevali, prvi gol je Robertu Kristanu zabil Markus Piispanen, isti igralec je nato tudi povišal vodstvo. A Olimpija se je hitro vrnila, zadetek po protinapadu Matica Kralja še v isti minuti pa je poskrbel, da je bilo nadaljevanje še negotovo.

Tudi v nadaljevanju je bil med boljšimi pri gostih Kristan, ki je ustavil nekaj nevarnih strelov. Domači so sicer po zaslugi Mihe Brusa hitro povišali vodstvo, a tekma pri 3:1 še ni bila odločena. Gostje so namreč izkoristili "power-play" in z golom Kralja znižali, potem pa so se še enkrat izkazali v tem elementu igre in zadeli še za 3:3, strelec je bil Maks Selan. Po dveh tretjinah je bil tako derbi spet na začetnem izhodišču.

V zadnji tretjini pa so domači pošteno stopili na plin. Igra na štiri napade v primerjavi s tremi ljubljanskimi je obrodila sadove, Kalan je hitro zadel ob številčni prednosti, Piispanen pa je svoj trojček golov ta večer končal s protinapadom. Ko je v 53. minuti Bašič povišal na 6:3, se je slavje v Podmežakli že lahko začelo, za goste je sicer Ulamec na koncu še znižal, vseeno pa je bilo po prepričljivi zadnji tretjini kakšnih 2500 domačih pristašev zadovoljnih s prvim dobljenim derbijem v regionalnem tekmovanju.

"V dvoboje smo šli premehko, ujeli smo moment v drugi tretjini, v tretjo smo šli z drugačnim načrtom. A obrambo smo igrali 50-50, dobivali prelahke gole. S tole tekmo sem kar zadovoljen, tretja tretjina nam ni v ponos, a bomo naredili vse, da jo bomo popravili že na naslednjem derbiju."

Andrej Brodnik, trener Olimpije

Slovenska kluba v alpski ligi se bosta kmalu spet pomerila, naslednji medsebojni obračun bo 25. oktobra v Ljubljani. V naslednjih tekmah pa bodo Jeseničani 21. oktobra gostili Feldkirch, Ljubljančani pa isti dan gostovali v Zell am Seeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice