Šport > Nogomet
164 ogledov

Olimpija z lahkoto preskočila Radomlje

Nogometni derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Mesto v četrtfinalu nogometnega pokala Slovenije sta si danes zagotovila tudi Olimpija in Aluminij.

Ljubljančani so v Domžalah, kjer so tekmo gostili Radomljani, med najboljših osem napredovali brez posebnega napora. Že v prvem polčasu je zeleno-bela ekipa trikrat zatresla mrežo domačih. V 24. minuti je zadel Kingsley Boateng, ko je zadel iz bližine po strelu Leona Benka. Prav Benko pa je bil avtor naslednjih dveh golov. Najprej je v 26. minuti v mrežo pospravil žogo po lepi podaji Stefana Savića z leve strani, v 33. minuti pa je zadel še z glavo.

V 61. minuti je Benko zadel še tretjič na tekmi, ko je Boatengovo podajo z desne strani s strelom s peto unovčil za 4:0. Na 5:0 je povišal Danijel Miškić, ko je zadel z glavo po podaji z desne strani Denisa Klinarja. Častni zadetek za domače je z glavo v 85. minuti dosegel Anel Hajrić. Končni izid je v 86. minuti postavil Savić.

Aluminij je imel prav tako lahko delo na gostovanju pri dekanskem Jadranu. Že v prvem polčasu mu je zabil tri zadetke, v drugem pa še štiri. Že v tretji minuti je bil uspešen Alen Krajnc, v 31. minuti je zadel Damir Bartulović, v 34. pa še Sanin Muminović. V drugem delu so se med strelce vpisali še Bartulović (68.), Žiga Škoflek (76., 90.) in Žan Podgoršek, ki je v 87. minuti dosegel avtogol.

* Izidi osmine finala pokala Slovenije:

Jadran Dekani - Aluminij - 0:7 (0:3)
Kalcer Radomlje - Olimpija - 1:6 (0:3)

Cherrybox 24 Tabor Sežana - Maribor 0:3 (0:1)

Krka - Krško - 3:2 (2:2, 1:0)
Koper - Triglav Kranj -1:4 (1:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice