Šport > Nogomet
201 ogledov

Olimpiji višja kazen kot Mariboru

Nogometni derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj je danes izrekel kazni za nešportno vedenje ljubljanskih in mariborskih navijačev na prvem letošnjem derbiju 27. avgusta v Stožicah.

Na igrišču sta se Olimpija in Maribor razšla brez golov in z delitvijo točk, na tribunah pa so za večji poseg v klubsko blagajno (5900 evrov proti 4000) poskrbeli zeleni navijači.

Nogometna dvoboj med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Veliki derbi Šport Po 90 minutah brez sprememb na lestvici

Kot je obrazložil Rogelj, je Olimpijina kazen 5900 evrov seštevek nešportnega in neprimernega vedenja navijačev (večkratno žaljivo skandiranje, aktiviranje večje količine bakel, petard in topovskega udara, večkratno prižiganje bakel na tribuni, bakle, odvržene na igralno površino in v kazenski prostor, povzročitev prekinitve tekme), upošteval pa je tudi predkaznovanost.

Mariborski navijači so 4000 evrov kazni klubu pridelali z nešportnim in neprimernim vedenjem: večkratnim žaljivim skandiranjem, prižiganjem bakel na tribuni, metanjem bakel v ograjeni del igrišča, upoštevana pa je tudi predkaznovanost.

Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. OLI - MB Šport Razplet večnega derbija po željah policije
Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 19:29 06.september 2017.

    Edino pravilno.Če močvirniki ne znajo igrati nogometa in športno navijati za svoj klub naj plačajo pri vseh možnih načinih nadzora bi lahko,če bi hoteli izločili vse tiste "navijače"-huligane in jim preprečili obiskovanje prireditev do smrti in s tem prihranili denar ...prikaži več in nepoškodovano nepremičnino.Kulturnega navijanja in obnašanja ni bilo med navijači v Ljubljani nikoli in ga tudi nebo!