Šport
739 ogledov

Jesenice pred tem, da ostanejo brez članskega hokeja

hokej Olimpija - Jesenice Saša Despot
Čeprav so jeseniški hokejisti v sezoni 2017/18 osvojili nov naslov slovenskih prvakov, pa časi za (članski) hokej v železarskem mestu niso rožnati.

Klub Sij Acroni Jesenice je po aprilskem občnem zboru ostal brez predsednika, kandidata za novega še ni, o usodi kluba bodo odločali na novem občnem zboru 14. junija.

Tik pred začetkom svetovnega prvenstva na Madžarskem so na Jesenicah izvedli občni zbor, na katerem je svoj mandat končal dosedanji predsednik Anže Pogačar. Ker se je takrat zataknilo pri najpomembnejši točki, volitvah novega vodstva (ni bilo nobenega kandidata za predsedniško mesto), so zbor prekinili in nadaljevanje napovedali za danes.

Toda tudi zdaj, skoraj mesec dni pozneje, rešitve še ni. Pogačar, ki je zdaj le še zakoniti zastopnik kluba, je v sporočilu za javnost na spletni strani kluba pojasnil, da do ponedeljka kljub pozivom o sodelovanju na Jesenicah ni bilo nobene prijave. Nov občni zbor je sklical za 14. junij, če tudi do tedaj ne bo rešitve, bo kot zakoniti zastopnik društva začel ustrezne postopke za ukinitev društva.

Dosedanji predsednik je aprila pojasnil, da s sedanjim načinom dela ne vidi več možnosti za razvoj, zato končuje svoje delo in ga ne namerava nadaljevati na tem mestu. Pogačar je vodenje kluba prevzel pred štirimi leti. Takrat je nastal nov jeseniški klub, potem ko je ugasnil prejšnji, HK Acroni Jesenice, ter je nekaj časa grozilo, da bo najbolj prepoznavna športna panoga v železarskem mestu celo ugasnila. A eno sezono so s premostitveno ekipo pomagali pri krovni hokejski zvezi, od sezone 2014/15 pa je bil na Jesenicah glavna gonilna sila članskega hokeja novi klub Sij Acroni Jesenice.

Klub je v zadnjih štirih sezonah trikrat osvojil domači naslov in še eno pokalno lovoriko, v alpski ligi je dvakrat prišel do polfinala.

hokej Olimpija - Jesenice | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Žal se je izkazalo, da se do danes, 14. 5. 2018, ni pojavila oseba (oziroma skupina ljudi), katera bi bila pripravljena prevzeti vodstvo kluba, postati predsednik, imenovati organe društva in zagotoviti finančna sredstva za delovanje društva. Prevzem članske ekipe je bil ponujen tudi vodstvu društva HD Hidria Mladi Jesenice, vendar se vodstvo navedenega društva ni odločilo za prevzem članske ekipe," je v sporočilu za javnost zapisal Pogačar.

Dodal je, da je, ker čuti odgovornost do jeseniškega hokeja, igralcev, pokroviteljev in navijačev, ekipo prijavil za nastop v alpski ligi v sezoni 2018/19 in opravil pogovore z vsemi dosedanjimi velikimi pokrovitelji, ki so izrazili pripravljenost za nadaljnje sodelovanje in obstoj članskega hokeja v mestu. Pri tem je poudaril vlogo glavnih pokroviteljev, skupine Sij in podjetja Acroni, a obenem ugotovil, da finančni vložki dosedanjih pokroviteljev zaradi širitve in razvoja lige AHL niso več dovolj za normalno izpeljavo sezone.

"Žal pa moram omeniti, da zelo pogrešam odzivnost, dejanja, voljo in pomoč občine Jesenice. Žal lepa, obnovljena dvorana Podmežakla, finančni vložek v mladinski pogon, prijazne besede članski ekipi niso dovolj za delovanje in obstoj članskega hokeja v mestu na profesionalnem nivoju. Članska ekipa potrebuje iskreno podporo, katera bo izražena s konkretnimi dejanji s strani vodstva Občine Jesenice. Članski hokej mora biti projekt celotne gorenjske regije, predvsem pa projekt in ponos mesta Jesenic, navijačev, pokroviteljev in ne zgolj projekt predsednika društva," je pojasnilo dopolnil Pogačar.

hokej Olimpija - Jesenice | Avtor: Saša Despot "Cveto Pretnar je legenda, ki ne bo nikoli pozabljena!" je zapisal jeseniški klub. Saša Despot
Zaradi vsega naštetega je za danes napovedano nadaljevanje občnega zbora prestavil na 14. junij. "V primeru, da se situacija do navedenega datuma ne razreši, oziroma se ne sestavi novo vodstvo društva in zagotovi ustrezni proračun, bo ekipa izstopila iz lige AHL, Anže Pogačar pa bom kot zakoniti zastopnik društva začel z ustreznimi postopki za ukinitev društva," pa se glasi najbolj črna možnost, s katero je obvestilo za javnost sklenil Pogačar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice