Šport
39 ogledov

Jesus meni, da bi moral biti zraven

jorge jesus benfica EPA
Trener Benfice Jorge Jesus je v minuli sezoni osvojil trojno krono na Portugalskem, klub pa je popeljal tudi do finala Evropske lige. Meni, da bi moral biti na seznamu kandidatov za najbolšega trenerja leta.

"Ne vem, kakšni so bili kriteriji pri izboru. Če bi vedel, bi vam lahko postregel z bolj podrobnim menjem, a opazil sem, da so na seznamu tudi nekateri trenerji, ki so dosegli precej manj kot jaz. Nekateri niso osvojili prav nič," je o Fifini nagradi za najboljšega trenerja leta spregovoril prvi mož na klopi portugalskega državnega in pokalnega prvaka Jorge Jesus, ki je svoje moštvo v minuli sezoni popeljal tudi do lovorike v ligaškem pokalu. Veliko zaslug pri tem podvigu je imel sicer tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki pa je v poletnem prestopnem roku Benfico zamenjal za Atletico Madrid

Šestdesetletni trener je še dejal: "Če me sprašujete, ali bi si želel biti na seznamu, je odgovor da. To bi bilo priznanje za moje delo." Benfica je sicer v minuli sezoni izgubila v finalu Evropske lige, ko jo je po enajstmetrovkah v Torinu premagala Sevilla. "Nekateri na seznamu niso bili v evropskem finalu, nekateri med njimi niso osvojili niti domačega prvenstva," je še dejal Jesus.

Seznam kandidatov za trenerja leta:

Carlo Ancelotti (Real Madrid) - lovoriki: Liga prvakov, španski kraljevi pokal
Antonio Conte (Italija/Juventus) - Serie A
Pep Guardiola (Bayern) - Bundesliga, nemški pokal, svetovno klubsko prvenstvo
Jürgen Klinsmann (ZDA) - uvrstitev med 16 na SP
Joachim Löw (Nemčija) - svetovno prvenstvo
Jose Mourinho (Chelsea) - 3. mesto v Premier League, polfinalist Lige prvakov, poraz v evropskem superpokalu 
Manuel Pellegrini (Manchester City) - Premier League, angleški ligaški pokal
Alejandro Sabella (Argentina) - poraz v finalu SP
Diego Simeone (Atletico Madrid) - La Liga, finale Lige prvakov 
Louis van Gaal (Nizozemska) - 3. mesto na SP

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.