Šport
34 ogledov

Jović bo poleti zapustil Olimpijo

Jović Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana Facebook
Branilec slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije Boban Jović bo poleti zapustil Ljubljančane, 30. junija se mu izteče pogodba, in se preselil na Poljsko k Wisli Krakov. Desni bočni branilec, nekdanji član Aluminija, je z Wislo podpisal triletno pogodbo, pišejo na uradni spletni strani poljske lige Ekstraklase.

Triindvajsetletni Celjan Boban Jović , nekdanji slovenski reprezentant v mlajših selekcijah, se je po prihodu iz Aluminija v Olimpijo uveljavil kot eden najboljših branilcev državnega prvenstva.

Ljubljančani so nekaj ponudb za Jovića zavrnili, ko ni želel podpisati nove pogodbe, pa ga je vodstvo kluba za nekaj časa preselilo na tribune. Po podaljšanju pogodbe se je znova uveljavil na desni strani obrambe zeleno-belih, od 30. junija pa bo nove izzive iskal na Poljskem. Olimpija bo tako ostala brez denarja za branilca.

Brez dogovora o odškodnini

Na spletni strani Ekstraklase piše, da je Jović že konec leta 2014 opravil zdravniške preglede, manjkal je le še podpis. Trenutno četrtouvrščena ekipa prvenstva si je branilca želela že januarja, vendar se kluba nista dogovorila o višini odškodnine.

Wisla Krakow, nekdanji klub slovenskega reprezentanta Andraža Kirma, po 19. krogih z 32 točkami, toliko jih ima tudi tretji Lech Poznan, zaseda četrto mesto, za vodilno Legio Varšavo zaostaja šest točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.