Šport
68 ogledov

Aćimović z mešanimi občutki

NK Olimpija Anže Petkovšek
Športni direktor Olimpije Milenko Aćimović ni povsem zadovoljen s predstavami svojega moštva v jesenskem delu prvenstva, kljub temu pa bodo zmaji spomladi ciljali na mesto v evropskem pokalu.

"Glede na to, da bo v spomladanskem delu sezone na voljo 50 točk, menim, da še nič ni izgubljeno. Olimpija si želi igrati v evropskem tekmovanju. To je želja, a obenem tudi cilj. Prepričan sem, da je to moštvo zmožno zastavljeni cilj uresničiti. Nikoli se pa ne vé, kako se bodo karte obrnile. Naše prvenstvo je sila nepredvidljivo tekmovanje, saj lahko vsak premaga vsakogar. In ravno v tem dejstvu vidim našo veliko priložnost. Videli smo, da smo sposobni premagati vsakega nasprotnika, a tudi od vsakega izgubiti, če nismo na optimalni ravni pripravljenosti," se kljub zaostanku za vodilno trojico na prvenstveni lestvici boja za sam vrh nadeja 37-letni Milenko Aćimović

"Če po pravici povem, je ta jesen prežeta z mešanimi občutki. Ponosen sem na fante, saj so potrdili svojo kakovost, a po drugi strani niso znali izkoristiti številnih priložnosti za še boljši točkovni izkupiček. Manjka nam zmagovalne miselnosti, ki pa ne pride čez noč," v izjavi za spletno stran kluba priznava športni direktor Olimpije.

Najboljša tekma v Ljudskem vrtu

Ljubljančani so jeseni osvojili 35 točk in trenutno zaostajajo devet točk za vodilnimi Domžalami, pred njimi pa so še Mariborčani in Celjani. Aćimović se z veseljem spominja razburljivega večnega derbija v Ljudskem vrtu, ki se je razpletel z remijem (3:3).

"To je bila nedvomno naša najboljša tekma v teh slabih 5-ih mesecih. Odigrati tako kakovostno proti članu elitne Lige prvakov in to na njegovi zelenici, je za nadarjeno, toda ne dovolj izkušeno ekipo, odličen dosežek. No, ni bila samo omenjena tekma odigrana na visoki kakovostni ravni. Z naše strani jih je bilo precej več, vendar na koncu štejejo le točke in položaj na lestvici. Ta pa je v tem trenutku takšen, kakršen je."

Evropa je sveti cilj

Aćimović je razkril načrt priprav za spomladanski del prvenstva: "Igralci bodo do 8. januarja 2015 trenirali po individualnem programu, ko se ponovno zberemo. Konec januarja potujemo na priprave v turško Antalyo, kjer ostajamo do 6. februarja. Vmes bomo odigrali tudi nekaj močnih prijateljskih tekem. Z beograjsko Crveno Zvezdo in graškim Sturmom v Turčiji, medtem ko pri dunajski Austriji gostujemo 7. februarja.

Zmaji bodo v nadaljevanju prvenstva lovili evropsko vozovnico: "Imeli bomo dovolj časa za kakovostno in temeljito pripravo na spomladanski del, ki prinaša velik izziv. Uvrstitev v Evropo, to je naš sveti cilj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.