Šport
19 ogledov

Jureta Koširja cenijo v Srbiji

Jure Košir pravi, da je v mlajših selekcijah lepo število dobrih tekmovalcev in Žurnal24 main
Nekdanji slovenski smučarski as Jure Košir je cenjen tudi v državah nekdanje Jugoslavije. To dokazuje dejstvo, da bo v Beogradu v četrtek odprl sejem zimske opreme, turizma in rekreacije.

Za srbske medije je Jure Košir dejal, da so razmere za smučanje v Srbiji dobre, da pa se šampioni rojevajo z dobrim delom; če si Srbija želi dobrih rezultatov, mora nujno zagotoviti tekmovalcem dobre trenerje.

"Lani sem bil na Kopaoniku, kjer sem bil navdušen nad tistim, kar sem videl. Še posebej nad številom žičnic in njihovo kakovostjo. Videl sem tudi, da se vse več Srbov odloča za smučanje, kar je dobra osnova za razvoj vrhunskega športa. Obstaja več načinov, kako se pride do vrhunskih rezultatov, prav v vseh pa je potrebna pomoč družine ali pa sistema, za katerim stoji država. Kdo bi si pred 20 leti mislil, da bo imela Hrvaška smučarja, kot sta Ivica in Janica Kostelić, ki sta se odločila za individualni način dela, podobno je tudi s Tino Maze v Sloveniji," je dejal dobitnik zimske olimpijske kolajne iz Lillehammerja in dodal, da je zanj najboljši smučar vseh časov Avstrijec Hermann Maier: "Ne toliko zaradi tehnike, kot zaradi hrabrosti, ki jo je kazal."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:05 26.november 2014.

    Če je nekdo vaško zdravo z mišicami razmahani osebek in te svoje fizične prednosti utopi za dosežke v nekem športu , niti slućajno ne pomeni , da je zaradi tega najboljši. Sploh pa smukač ni smučar ampak divjak. Najboljši ...prikaži več smučar vseh časov je Rok Petrovič , pa Stenmark , Sailer , Kaiser