Šport
120 ogledov

Jurij Tepeš: Preveč mišic, premalo občutkov in širine

planica 2016 Saša Despot
Jurij Tepeš bo s trenerji nekoliko spremenil svoje treninge. Želi si manj mišic in več kontrole.

"Planica je bila zame v stilu celotne sezone. Bilo je polno nihanj, edina dobra skoka sta bila tista na ekipni tekmi. Želel sem si da bi naredil na vsaki tekmi dva dobra skoka, tako je pa bil mogoče na vsaki le eden," je svoje planiške nastope ocenil Jurij Tepeš. Ta je v Planici že dvakrat stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

"Približno vem, kaj mi je manjkalo v tej sezoni. Upam, da bomo šli v to smer o kateri smo se dogovorili s trenerji. Mislim, da imam odgovore, bomo pa videli, kako bo v naslednji sezoni. Zame je bilo letos preveč treninga moči. Nekako nimam pravih občutkov, imam preveč mišic, občutkov pa premalo. Sem zagotovo najmočnejši v zadnjih letih, a pri skokih je važen tisti kopromis, tisto kar lahko kontroliraš. Tega letos ni bilo. Imel sem moč, a je bila ta brez kontrole, brez kontrole pa se v skokih ne da priti na vrh," je še povedal Tepeš.  

Ta je bil navdušen nad vzdušjem v Planici: "Super. Upam, da bo tudi v naslednjih letih tako. Lepo je videti toliko navijačev na kupu, lepo je videti, kako nas podpirajo. To je v bistvu tudi tisto, kar me žene naprej ob slabši sezoni. Ker vidim, da me ljudje tudi podpirajo. Zagotovo je to dodatna motivacija."

planica 2016 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Je pričakoval takšno sezono Petra Prevca? "Ja. V bistvu Petra v tej sezoni nisem prav nikoli premagal. Tudi na treningu ne. Vesel sem, da mu je uspelo. To je tudi dokaz, da treniramo v pravo smer. Upam, da smo se naučili, da je potrebno bolj induvidualno trenirati, upam, da bo naslednja sezona boljša tudi zame."

"Super, da smo skupno drugi v seštevku narodov, bi pa rekel, da nismo imeli tiste širine, ki jo imajo Norvežani. Vemo, morda tega nihče ni povedal naglas, da imamo enega izjemnega tekmovalca, konec sezone se je prebudil tudi Robi, ostali pa nekako nismo našli prave forme. Upam, da bo naslednje leto boljše, da bomo zaradi tega še boljši v pokalu narodov," je o točkovno izjemni sezoni za Slovence dejal Tepeš.

Ta je že rezerviral destinacijo za dopust: "Ja, sem jo. Ampak ne povem kam (smeh)."

Komentarjev 1
  • blueone 19:09 21.marec 2016.

    Tepeš pridno treniraj, naslednjo sezono pa zmagam naproti!