Šport
82 ogledov

"Tepeš spravil Prevca ob kolajno"

Jurij Tepeš EPA
Twitter se je znova 'izkazal', Jurij Tepeš pa se je posul s pepelom in odgovoril: "Moji skoki danes, predvsem pa moje obnašanje danes ter na preteklih nekaj tekmah, niso bili na nivoju človeka, ki je odrasel in bi moral biti v zgled mlajšim."

Ob neuspehu slovenske letalne čete, ki je odkrito startala na eno izmed kolajn na svetovnem prvenstvu v poletih, so nekateri navijači svoje razočaranje in srd izlili na twitterju. Kar nekaj jih je iskalo krivca in ga znova našlo v Juriju Tepešu. Slogan, ki pravi, da je ekipa tako močna kot njen najšibkejši člen, za mnoge Slovence ne velja.

Tepeš je kritikom odgovoril na Facebooku.

 

Sem jezen in razočaran! Današnja dva skoka mi nista uspela kot bi si želel. Letošnja sezona nikakor ne steče. Za vsako...

Objavil/a Jurij Tepes dne 17. januar 2016

 

"Cilj je bila medalja"

"Enostavno, na SP v poletih je potrebno imeti osem dobrih poletov, mi smo imeli le štiri. Tu so tako majhne razlike, mogoče malo neučakanosti, in takoj so posledice. Cilj je bila medalja, želje so bile, vendar žal na koncu četrto mesto kot nova izkušnja. Iz tega se je treba kaj naučiti in iti naprej," je po ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih komentiral glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

"Prevc je znova opravil v šampionskem slogu, žal pa ekipa šteje štiri člane in vsak mora pokazati veliko. V nadaljevanju je naš glavni cilj, da varno pripeljemo rumeno majico v Planico in da sprintamo v pokalu narodov," je dodal Janus.

Tudi Norvežani so jezni

Kdor izgubi, naj bi imel pravico do jeze. Tako so se po posamični zmagi Prevca oglasili tudi Norvežani. "Prevc bi moral dobiti ocene 16,5, ne pa 18,5. Dve točki bi mu morali odbiti zaradi doskoka, točko in pol zaradi nemirne vožnje v iztek," je o Prevčevem rekordnem skoku, ki mu je prinesel malenkostno zmago pred Kenethom Gangnesom, menil norveški sodnik Ole Walseth.

 

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 6
  • Avatar mike1968
    mike1968 09:53 18.januar 2016.

    Lahko rečem, da me je Tepeš s svojo izjavo zelo presenetil, čeprav sem bil včeraj jezen ko ris in še vedno podoživljam debakel na lanski Planici, ki je bil povbod za zapis : http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/121144/individualni-sportLahko rečem, da ...prikaži več mu je, vsaj z moje strani, oproščeno in da je s tem svojim zapisom pokazal, da je dober človek!

  • marabunta 09:48 18.januar 2016.

    dej ne bluzi, a misliš, da športnik res uživa ob svojih porazih in spoznanju, da bo skritiziran na celi črti....tudi denar ne more rešit občutka krivde, sploh pa ne vem za kakšen denar bi se ti tako usral pred vsemi

  • 4krogci 07:46 18.januar 2016.

    Mene samo zanima kolk so Tepešu dal dnarja, da je načrtno skoču tolk malo!