Šport
92 ogledov

Juvanova vzela niz zmagovalki OP Francije

Kaja Juvan Profimedia
Hercogova in Juvanova sta sklenili svoje nastope na turnirju Gippsland Trophy.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izgubila v drugem krogu turnirja Gippsland Trophy v Melbournu z nagradnim skladom 369.000 evrov. Z 2:6, 6:2, 6:1 je bila boljša Poljakinja Iga Swiatek, zmagovalka lanskega odprtega prvenstva Francije.

Juvanova je dvoboj proti sicer zelo dobri prijateljici sijajno začela. Z raznovrstno igro je Poljakinjo, ki je igrala prvič po osvojenem turnirju za grand slam, povsem razorožila in si prvi niz zagotovila po dveh zaporednih odvzemih servisa v šesti in osmi igri.

V drugem sta bili tekmici izenačeni do pete igre, takrat pa je Swiatekovi z agresivno igro prvič uspel "break". V naslednji igri je imela 20-letna Ljubljančanka tri priložnosti za takojšnji "re-break", a je Poljakinja zadržala svoj začetni udarec.

Po tistem se je 19-letnica povsem sprostila in do konca dvoboja izgubila le še eno igro v tretjem nizu. Izkoristila je pet od osmih priložnosti za "break", Juvanova pa dve od osmih. Dvoboj je trajal eno uro in 46 minut. Šesta nosilka se bo v osmini finala pomerila z Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo.

hotel melbourne Karantena Šport Razkrita najbolj bizarna zahteva zdolgočasenih tenisačev

Naslednja postaja za najboljše slovenske posameznice bo OP Avstralije, ki se bo začelo 8. februarja.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v Melbournu nastope na turnirju WTA, pripravljalnem za odprto prvenstvo Avstralije, končala v drugem krogu. Petnajsta nosilka je po dveh nizih s 4:6 in 3:6 klonila proti 23-letni Rusinji Darji Kasatkini, 135. igralki z lestvice WTA.

Na istem turnirju, Gippsland Trophy, z nagradnim skladom 447.620 ameriških dolarjev (369.000 evrov), se je že v prvem krogu poslovila druga najboljša Slovenka s svetovne lestvice, Tamara Zidanšek, ki je dvakrat s 3:6 klonila proti Črnogorki Danki Kovinić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice