Šport
62 ogledov

Juvetu bi vrnili dva scudetta za 443 miljonov

Carlo Tavecchio EPA
Predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) se je pripravljen pogovoriti o uradni vrnitvi dveh odvzetih ligaških naslovov, a le v zameno za opustitev skoraj 450-milijonske tožbe.

Juventus bi si lahko povrnil odvzeta ligaška naslova, toda predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Carlo Tavecchio se je pripravljen pogajati šele takrat, ko bodo italijanski prvaki opustili 443-milijonsko tožbo proti njegovi organizaciji.

Škandal Calciopoli je leta 2006 prinesel hudo kazen Juventusu, ki se je moral preseliti v Serie B in izgubil dva scudetta, potem ko so generalnega direktorja Luciana Moggija spoznali za krivega pritiskov na sodnike in tiste, ki so delivce pravice delegirali. Toda Moggi je nedavno uspel s pritožbo, sodišče je odločilo, da je bil za krivega spoznan s pomočjo nepopolnih dokazov, nekatere obtožnice pa so zastarele, zato se je nekdanji prvi mož belo-črnih dokončno izognil prestajanju zaporne kazni.

Juventus je FIGC že prej tožil za 443 milijonov evrov izgubljenih prihodkov in škode zaradi očrnitve imena, Moggijev uspeh pa je krovno italijansko organizacijo pahnil v neugoden položaj. "Moramo se znebiti odškodninske tožbe, nato pa smo se pripravljeni pogajati z Juventusom," je Tavecchio povedal Tuttosportu. 

Od dveh scudettov, ki so jih odvzeli aktualnim branilcem naslova, so rivalom dodelili le tistega iz sezone 2005/06, prvak je postal tretjeuvrščeni Inter, sezona 2004/05 pa je ostala brez uradnega zmagovalca. Za to, da bi Juventusu znova podelili naslov, obstajajo tudi pravne ovire, kljub novim dokazom je preteklo že preveč časa od razsodbe leta 2006.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.