Šport > Nogomet
31 ogledov

Juventus zvezo toži za 444 tisoč evrov

Luciano Moggi je Juventus spravil v drugo ligo. EPA
Italijanski nogometni velikan Juventus se je odločil za megalomansko tožbo proti italijanski nogometni zvezi, ker mu je ta v aferi Calciopoli odvzela dva naslova državnega prvaka in ga poslala iz prve lige. Juventus meni, da je bil pri sojenju obravnavan neenakopravno.

Italijanski nogometni velikan Juventus je na deželnem sodišču v Rimu vložil pritožbo na izrečeno kazen zaradi vpletenosti v največji korupcijski škandal na Apeninskem polotoku, afero Calciopoli. Zaradi odvzema naslovov državnega prvaka za leti 2005 in 2006 ter odhoda v nižji rang prvenstva v Torinu zahtevajo 444 tisoč evrov odškodnine.

V torinskem klubu so prepričani, da jim je Italijanska nogometna zveza (FIGC) leta 2006 z izrečeno kaznijo storila veliko krivico, češ da so bili v postopku deležni neenakopravne obravnave. Medtem ko naslova italijanskega nogometnega prvaka iz leta 2005 niso naknadno dodelili nobenemu, so naslov iz leta 2006 dodelili Interju, čeprav naj bi pozneje dobili dokaze, da je v afero vpleten tudi milanski klub. Juventus se je takrat preselil v drugo italijansko ligo, Fiorentina, Milan, Lazio in Reggina pa so ostali v Serie A, a so jim odvzeli nekaj točk.

Juventus je do omenjenega zneska prišel na podlagi izračuna ocenjene izgube zaradi omadeževanega ugleda, izgube televizijskih pravic, zmanjšane vrednosti igralcev na trgu in drugega. Predsednik Interja Massimo Moratti je zahtevek Juventusa označil za "smešnega".

Komentarjev 1
  • ujzak 20:19 15.november 2011.

    444 milijonov* :)