Šport > Nogomet
14 ogledov

Juventusov lepotec za 120 milijonov

stadion juventus torino
1/6
EPA
Italijanski nogometni velikan iz Torina se ponaša z novo pridobitvijo, s katero skoraj 114 let stara dama namerava narediti pomemben korak naprej. Gre za najsodobnejši stadion na Apeninskem polotoku, na katerem bodo poslej igrali črno-beli. Stal je 120 milijonov evrov.

Novi italijanski lepotec, ki še nima imena, je bil v četrtek tudi uradno predstavljen javnosti in predan svojemu nogometnemu namenu. Juventus se je pomeril z angleškim klubom Notts County, tekma pa se je končala z remijem 1:1. Notts County, najstarejši klub na svetu, je bil za nasprotnika izbran, ker si je od njega Juventus sposodil belo-črno barvno kombinacijo na dresih. Do leta 1903 so namreč nogometaši Juventusa igrali v rožnatih majicah. Veteran Luca Toni je zabil prvi gol na novem stadionu, gostje pa so izenačili v 87. minuti, ko je v polno zadel Lee Hughes. Juventus bo na prvi tekmi v Serie A na stadionu gostil v nedeljo Parmo.

Juventus je v novo infrastrukturno pridobitev, v kateri bodo še številni lokali, restavracije in bari, vložil 120 milijonov evrov. Za obnovo so se odgovorni sicer odločili zaradi slabe vidljivosti in velike oddaljenosti tribun od nogometnega igrišča. Obiskovalci so se pritoževali tudi zaradi lege stadiona in njegove oddaljenosti od središča Torina. Atletsko stezo, po kateri je bil znan prejšnji stadion, so med obnovo odstranili, tako da so lahko prve vrste tribun še bližje dogajanju na nogometni zelenici. Prve tribune so od roba igrišča namreč oddaljene le dobrih sedem metrov. Posebnost konstrukcije je nosilni steber v italijanskih nacionalnih barvah, ki se v nebo pne 86 metrov visoko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.