Šport
15008 ogledov

"Kaj lahko narediš, ko en idiot preskoči ograjo?"

Conor McGregor Reševalni pas/Twitter
Šef UFC-a Dana White je izjavil, da je po Habibovem incidentu zaustavljeno izplačilo denarja na Dagestančev račun, prav tako pa je možno, da mu odvzamejo naslov prvaka.

Habib Nurmagomedov je v eni izmed najbolj težko pričakovanih borb zadnjih let po predaji v četrti rundi premagal Conorja McGregorja ter postal prvak lahke kategorije. Toda zaključku borbe je sledil kaos. Scene kot iz barskega pretepa. Ni se več vedelo, kdo udarja koga.

Habib Nurmagomedov Množičen pretep Šport Habib razbil McGregorja, sledil še nikoli viden kaos

Habib je po koncu borbe preprosto eksplodiral ter skočil iz ringa in napadel ljudi iz McGregorjeve ekipe, ki so pred začetkom borbe žalili njegovo družino in vero. Istočasno so ljudje iz njegove ekipe napadli McGregorja, ki je ostal v ringu. Eden ga je celo udaril s pestjo v tilnik.

"Ste videli, koliko policajev je bilo tukaj? Pa saj ne vem, če je bil Las Vegas nocoj sploh zaščiten, vsi policaji so bili v dvorani. Toda kaj lahko narediš, ko en idiot preskoči ograjo in udari borca? To je s***je! Namesto da sem med vami in se hvalim s prodanimi pravicami za borbo in gledanostjo, sem ves v razsulu. Ob čem takem me boli k***c koliko smo pravic za borbo prodali," je izjavil šef UFC-a Dana White.

Po koncu obračuna je White pojasnil Habibu, da mu ne more predati pas v ringu, saj se boji reakcije navijača.

"Umiril sem se, kje je moj pas? Dajte mi pas! Dana! Daj mi moj pas! Si slišal? Če hočete, me strpajte v zapor, počnite z menoj, kar vas je volja, a dajte mi moj pas, ki sem si ga krvavo zaslužil. Izboril sem si ga na pošten način, dajte mi ga!" je kričal Habib.

"Habib, ne morem ti dati pasu. Če ti ga izročim in ga ti dvigneš v zrak, bodo gledalci v ring zmetali vse, kar imajo. Razumi, da ti ga ne morem predati v ringu," mu je pojasnjeval White.

Toda kot vse kaže, je možno da Habib celo ostane brez naslova in svojega pasu.

Dana White | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Ja, možno je. Bomo videli. To je bilo eno veliko s***je! Moral bi biti spektakl, vsi bi morali uživati... Habib je napravil, kar je napravil, zdaj čakamo športno zvezo Nevade, ki je odgovorna za to. Če suspendirajo Nurmagomedova, bomo še videli, kaj nam je za storiti. Če bo suspendiran za dalj časa, mu bomo zagotovo odvzeli pas," je pojasnil White ter dodal:

"McGregor je provociral, on je "trash-talker". Toda takšni posamezniki so tudi v NBA-ju, NHL-u, v baseballu... To se ne sme zgoditi. Toda še vedno smatram, da je bilo v ring spraviti to dvojico eden izmed največjih trenutkov mojega življenja. Toda ne bi se smelo tako končati. To je nedopustljivo. Prisežem pri družini, da mi je vseeno za zaslužek, pretresen sem."

Habib Nurmagomedov Conor McGregor Video Šport McGregor ni mogel iz svoje kože

White je tudi mnenja, da do povratnega dvoboja med obema borcema ne bo prišlo. "Ne pade mi na kraj pameti, da spet združim ta dva v ringu. Tu se gre za sovraštvo, ne samo med njima, pač pa med dvema skupinama ljudi," je pojasnil White

Trojica iz Habibove ekipe, ki je napadla McGregorja, je celo pristala v pripiru. To je potrdil tudi White, ki je tudi pojasnil, da so že puščeni na prostost: "McGregor se je odločil, da jih ne bo tožil, tako da jih je policija izpustila. Če je kateri izmed njih pod pogodbo z UFC-om, mu bo ta prekinjena."

Za zaključek je White pokomentiral tudi denarno nagrado, ki bi jo moral prejeti Habib: "Nagrada zaenkrat še ni zplačana. Habib zaenkrat tega denarja še ne bo dobil. Od nas ga ne bo dobil še nekaj časa."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.