Šport
15581 ogledov

Kaj se dogaja z Mikaelo Shiffrin?

mikaela shiffrin Epa
Ob takšnem tempu bo padel rekord Tine Maze, smo zapisali 3. junarja ob rezultatih ameriške smučarke Mikaele Shiffrin, ki je nizala še bistveno boljše rezultate kot Tina Maze v svoji rekordni sezoni. Le tri tedne kasneje rekord Črnjanke ni več ogrožen, se pa javnost in novinarji sprašujejo, kaj se dogaja z mlado Američanko.

Več kot očitno je, da je superzvezdnica alpskega smučanja Mikaela Shiffrin zapadla v veliko krizo. Niza odstope, tudi na zadnjem slalomu, kar pri njej nismo vajeni, je v drugi vožnji zdrsnila in z ogromnim zaostankom končala povsem na začelju. Kljub napaki se je vrnila do vratic in nadaljevala s slalomom, verjetno si ni želela še enega odstopa. 

Vendar pa ameriški mediji niso zaskrbljeni. "Zajemimo sapo in se pomirimo," so zapisali pri ameriškem SummitDailyju, kjer podrobno spremljajo alpsko smučanje. "Zaskrbljeni za Mikaelo Shiffrin? Ne. Zaskrbljeni smo za moško ameriško smučanje," so zapisali, a se vseeno v nadaljevanju strinjali, da je Shiffrinova v krizi. 

Najprej je odstopila v superveleslalomu v Cortini v Italiji, kar ni bilo presenečenje, saj pred to sezono to ni bila njena močna disciplina. Pravi šok je sledil v Kronplatzu, kjer je odstopila v veleslalomu. Glede na redkost njenih odstopov v veleslalomu, bi se moral naslednji zgoditi šele leta 2020! Zdaj pa je še v svoji najmočnejši disciplini, slalomu, po zdrsu v drugi vožnji Lenzerheideja končala na zadnjem mestu.

Po tem ko se je vodilni v karavani Mikaeli Shiffrin, ki je vodila po prvi vožnji,  v finalu pripetila napaka, je v Lenzerheideju zmagala Petra Vlhova. Slovakinja je slavila s prednostjo desetinke sekunde pred drugo Švedinjo Frido Hansdotter in tretjo Švicarko Wendy Holdener (+0,52). Maruša Ferk je bila najboljša Slovenka na 20. mestu, Ana Bucik je po ponesrečenem finalu ostala brez točk.

mikaela shiffrin Le še v teoriji Šport Mazejeva dobiva interni dvoboj s Shiffrinovo

"Nisem nezmotljiva"

Kljub temu ameriški novinarji niso zaskrbljeni, da Shiffrinova ne bi blestela na Olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Tudi sama je za ABC news po dveh odstopih dejala, da se ne obremenjuje s kritiki, predvsem na socialnih omrežjih. "Nisem nezmotljiva. Vsako tekmo se borim, pa čeprav slišim, da je vse skupaj dolgočasno, ker vseskozi zmagujem," pravi Američanka, ki je dejala, da očitno ni dolgčas, ko odstopi.

Zagotavlja, da je kljub odstopom in nekaj slabšim uvrstitvam psihološko dobro pripravljena. Pravo vprašanje, ki si ga pred nastopi v Južni Koreji zastavljajo mnogi, pa je, kako bo zadnja napaka na slalomu zares vplivala na njeno samozavest.

Komentarjev 2
  • mirror 14:55 28.januar 2018.

    Življenje spremljajo vzponi in padci. Smučanje tudi. Pa tudi utrujena je že, ker smuča v vseh disciplinah.