Šport
11 ogledov

Kaj zmore Klepačeva?

Andreja Klepač se bo v drugem kolu kvalifikacij udarila z drugo Slovenko Mašo Ze Žurnal24 main
Andreja Klepač je letos v Portorožu z izpadom v prvem kolu odprtega prvenstva Slovenije sicer razocarala, se je pa zato oddolžila s presenetljivim finalom dvojic.

Enaindvajsetletni teniški igralki iz Kopra Andreji Klepač je letos uspel skok za skoraj 100 mest na WTA lestvici in je bila pred portoroškim turnirjem uvršcena na 124. mestu. Cilj za naprej pri Andreji ostaja skromen (morda tudi kaže na premajhno ambicioznost) in realen: uvrstitev med 100 najboljših igralk sveta. Res pa je, da je enako željo izrekla že na lanskem portoroškem turnirju, ko se je uvrstila v četrtfinale in bila s tem po zgodnjem izpadu Katarine Srebotnik najboljša slovenska predstavnica ...

A letošnja sezona je za Klepačevo kljub temu pomenila preboj: prvič je nastopila v glavnem žrebu dveh turnirjev za grand slam, na Odprtih prvenstvih Avstralije in ZDA (obakrat izgubila v prvem kolu, op. a.), avgusta pa se je na turnirju v Torontu pomerila s kasnejšo zmagovalko in številko ena ženskega tenisa, Justine Henin. Slovenka je osvojila tri igre, a na poraz danes gleda z optimizmom: "Takrat sem bila zelo nervozna. Videlo se je, da je Justine zares velika igralka. Sem blizu najboljšim," je zbranim novinarjem povedala Klepačeva.

Želi med 100 najboljših © Kaja Sajovic

 
In kaj jo še loči do najboljših? "Treba bo še stisniti. Moram biti bolj konstantna v igri. Treba si je nabrati izkušnje, tudi v dvobojih z najboljšimi. Preveč imam še nihanj v igri." 21-letnica je še povedala, da je v zadnjem letu napredovala predvsem psihološko, s trenerjem Primožem Starčičom pa sta izboljšala tudi samo tehniko. Gotovo ji ni škodil tudi kamp v Španiji pri trenerju, ki je do 16. leta bdel nad Carlosom Moyo .

Klepačeva potencial ima - predvsem jo odlikujejo močni "forehandi", a nihanja so vseeno prevelika, kar se je pokazalo tako v dvoboju prvega kroga posameznic proti hrvaški kvalifikantki Ani Vrljić, 150 mest za Slovenko, kot tudi v finalu dvojic, ko je morala naveza Klepač - Jelena Lihovceva priznati premoč lanskoletnima zmagovalkama Cehinjama Lucie Hradecki in Renati Voracovi. A Andreja je bila kljub temu zadovoljna: "To je vsekakor uspeh kariere med dvojicami. Doslej nisem dobila še niti enega kroga na turnirjih WTA." Na kakšen vidnejši rezultat med posameznici pa bo treba še malce počakati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.